fredag 13 juli 2012

Därför kommer Abbas aldrig att sluta fred med Israel

Khaled Abu Toameh förklarar i följande artikel varför Mahmoud Abbas aldrig kommer att kunna sluta ett fredsfördrag med Israel.

Why Abbas Will Never Make Peace With Israel

Några av hans synpunkter:
 Arafat förklarade för sitt folk att var och en som gjorde eftergifter till Israel var förädare.Abbas vill inte gå till historien som den förste paletinske ledaren som gjorde eftergifter i känsliga frågor som flyktingfrågan och Jerusalem.
-Abbas är inte intresserad av ett fredsöverenskommelse med Israel eftersom han vet att han aldrig kan få igenom  100 % av sina krav, det är tillräckligt för att han inte skall vara intresserad överhuvudtaget.
- Abbas har lovat att han aldrig kommer att göra eftergifter när det gäller flyktingarnas rätt att återvända och kravet på att judiska bosättningar måste evakueras, därmed har Abbas bundit sina egna händer eftersom han vet att Israel aldrig kommer att gå med på dessa krav.
- Abbas och de palestinska myndigheterna har svartmålat Israel och dess ledare till den grad att redan möten mellan ledarna möts med protester och demonstrationer. (Ett planerat möte i Ramallah inställdes för en tid sedan på grund av protester)
- Det är inte sannolikt att Abbas, vars presidentperiod har gått ut för länge sen, skulle kunna övertyga folket att acceptera en fredsöverenskommelse.
Vilka är chanserna för att Abbas kommer att sluta fred med Israel, frågar Khaled Abu Toameh. 
Svar: Noll.

Inga kommentarer: