fredag 3 augusti 2007

Två skadade i Sderot

Tre Kassamraketer sköts mot Israel från Gaza idag. Två personer i Sderot skadades i attacken som Islamsk jihad tog ansvaret för.

I Israel har man svårt att veta hur man skall ställa sig till de sudanesiska flyktingar som kommer till landet över gränsen från Egypten. Ett beslut att de skall sändas tillbaka till Egypten har mött på protester och en majoritet av parlamentsledamöterna motsätter sig detta. Egyptens behandling av flyktingarna uppfyller inte de krav som finns. Detta fick man ett tragiskt bevis på senaste natt när fyra flyktingar som försökte ta sig över gränsen till Israel sköts av de egyptiska gränsbevakarna framför ögonen på israeliska soldater. Läs mera i Jerusalem Post

De som lät Hamas delta i valet 2006 bär också ansvaret för deras maktövertagande i Gaza säger en del av dem som kritiserar det palestinska styret med Abbas i spetsen. Hamas borde inte ha fått delta utan att godkänna Osloavtalet, säger man.
En palestinsk undersökning om varför det gick som det gick i Gaza väljer emellertid att fokusera på misslyckanden hos lägre tjänstemän och säkerhetsofficerare.
Abbas och andra höga tjänstemän inom Fatah går däremot fria.
Detta skriver Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post

Inga kommentarer: