måndag 13 maj 2013

Protester mot Israels deltagande i Eurovisonstävlingen i Malmö

Eurovison song contest ordnas i Malmö denhär veckan.
Israel deltar i en av semifinalerna och på grund av det  kommer det att ordnas en protestaktion i Malmö  mot att Israel får delta i tävlingen.
Ordföranden i kulturnämnden  Daniel Sestrajcic kommer att delta och han anser att alla ledamöter i nämnden borde delta i protesterna skriver Världen i dag.
"Samma dag arrangeras det i Malmö en protestaktion på Möllevångstorget mot att Israel tillåts delta. Uppmaningen är: "Israel welcome back when Palestine´s free" (Israel välkommen tillbaka när Palestina är fritt). Arrangörer av demonstrationen är Palestinanätverket i Malmö och Palestinska ungdomsrörelsen. En av deltagarna är tunga vänsterpartisten Daniel Sestrajcic, ordförande för partiet i Malmö och kulturnämndens ordförande.
Musik och politik hör ihop, säger han till Skånska Dagbladet.
– Det är viktigt att säga ifrån och nu ges ett bra tillfälle att protestera, menar han och tycker inte att det är konstigt att som ledande politiker delta i ett anti-israeliskt arrangemang.
– Nej, jag tycker snarare att alla ledamöter i nämnden borde delta, jag förstår inte konflikten.
– Min första prioritet är att kämpa för människors rätt och frihet. Grundläggande mänskliga rättigheter, helt enkelt. Frågan bör snarare ställas till den israeliska ockupationsmakten – hur de rättfärdigar ockupationen, säger han till Skånska Dagbladet."


Det är Moran Mazor som representerar Israel vid Eurovision Song Contest i Malmö med sången "Only For Him" (Rak bishvilo)Shariagäng i Malmö: "Vi ska bomba er, israeler !"

Inga kommentarer: