söndag 16 februari 2014

Abbas träffade judiska studeranden

Mahmoud Abbas, palestinska myndigheternas president, träffade 250 judiska studeranden i Ramallah i dag.
Abbas medgav att det i det palestinska samhället finns uppvigling till hat mot judar men tyckte inte att det borde vara något hinder för att sluta ett fredsavtal.
Abbas klargjorde naturligtvis inte att det är de palestinska myndigheterna och Fatah som går i spetsen med hatpropagandan. Båda är organisationer som han är ledare för. Om han vill ha fred borde han som ledare sätta stopp för den.
 WATCH: Special report from Ramallah, Abbas speaks to Jewish students

En mycket allvarlig sak är att de palestinska myndigheterna (med Abbas i spetsen) betalar lön till terrorister som sitter i israeliskt fängelse.Det här är inte bara en belöning för terrorister utan det fungerar också som motivation för nya terrorattacker. PMW presenterar ett exempel på detta: Husni Najjar arresterades för en tid sedan när han planerade en terrorattack mot Israel. Orsaken till terrorattacken var att han behövde mer pengar. Han hade tidigare suttit i fängelse men en relativt kort tid vilket innebar bara en liten lön. Nu behövde han ett längre straff för att få högre lön.

Abbas avfärdade en fråga om judar kan få stanna i en palestinsk stat med att säga att bosättare inte kan jämföras med palestinier som levt där i tusentals år och frågan kan inte ens behandlas.
Detta är de palestinska ledarnas inställning och därför inte  förvånande men inte desto mindre lögn från början till slut.
Palestinierna har inte levt där i tusentals år. Det har däremot judarna.
En stor del av de palestinska araberna är ättlingar till araber som flyttade till området först under de senaste hundra åren. Samtidigt som judarna i stort antal flyttade till landet och började bygga upp det skapades arbetsplatser och många araber valde att flytta till området.
Det är förövrigt intressant att definitionen  för vem som är en palestinsk flykting säger att det är fråga om en arabisk person som bodde i Palestina mellan 1 juni 1946 och 15 maj 1948, alltså i knappt två år. Det säger något om palestiniernas historia i landet.

Här kan du läsa om hur de palestinska ledarna  kör med dubbla budskap beroende på publik:
"While in English Abbas was voicing his opposition to an armed struggle, in Arabic Palestinian officials were issuing statements in support of "armed resistance" against Israel. 
When senior figures of the Fatah urge Palestinians to be prepared for the possibility of "armed struggle"against Israel, they are actually instructing Fatah militiamen to be prepared to launch terrorist attacks."

Här kan du läsa om Israels historia och bl.a. se hur judarna under hela historiens lopp varit närvarande i landet. Texten producerad av Svensk Israel-Information

Palestinian Media Watch  hemsida kan du läsa om hur palestinska ledare, media och skolor uppviglar till hat mot Israel och judarna.
Här finns exempel på uttalanden av Abbas:PA and Fatah personalities Mahmoud Abbas

Abbas till studenter

Inga kommentarer: