måndag 10 mars 2014

Desmond Tutu skämmer ut sig

Det är tråkigt när människor som har en viss möjlighet att påverka opinionerna ger sitt stöd till Israelfientlig verksamhet.
Ärkebiskop Desmond Tutu ger sitt stöd till bojkottrörelsen mot Israel och jämför Israels behandling av palestinierna med apartheid.
Han säger sig ha bevittnad den förödmjukande behandling palestinierna utsätts för av de israeliska säkerhetsstyrkorna och jämför den med den diskriminering som de svarta utsattes för i Sydafrika.
Säkert finns det tillfällen när den israeliska armén kunde ha agerat annorlunda och det finns alltid individer som tycker om att visa vem som har makten och förödmjukar den svagare men...
Av någon outgrundlig anledning förbiser Tutu orsaken till att israeliska armén är tvungen att övervaka gränsövergångar och vägspärrar och arrestera palestinier.
Mellan en tredjedel och hälften av den palestinska befolkningen uppger i opinionsundersökningar att de understöder mord av judar i Israel.Det finns många som är beredda att utföra dessa mord genom olika terrorattacker och de palestinska myndigheterna hedrar varje mördare som hjälte.
Ifall inte israeliska armén skulle skydda Israel och dess befolkning, även med metoder som kan upplevas som förödmjukande av oskyldiga, skulle mördarna ha fritt tillträde att härja i landet.
Israel är ingen apartheidstat och att bojkotta Israel medan man ger sitt stöd till palestinierna är inte bättre uppförande än vad många kristna stod för under Förintelsen (passiv eller angivare).
Sorgligt med sådana som biskop Tutu.
Desmond Tutu: Israel guilty of apartheid in treatment of Palestinians

Inga kommentarer: