fredag 27 juni 2014

EU på avgrundets brant

EU:s ambassadör i Israel, Lars Faaborg-Andersen, varnar för att många EU-länder håller på att förlora tålamodet med Jerusalem eftersom de fortsätter att bygga i bosättningarna utanför Gröna linjen.
Flera EU stater varnar sina medborgare för att göra affärer med företag i de judiska bosättningarna utanför Gröna linjen.

Dethär visar på hur genomrutten EU:s politik gentemot Israel är. EU har t. ex. inga problem med Marockos ockupation av Väst Sahara. Läs mera här:EU en verklig hycklare när det gäller ockupation

EU bryr sig inte heller om fakta. Det har alltid funnits judar utanför Gröna linjen, Samarien och Judéen är deras historiska hemland. Judarna kördes bort av araberna i kriget 1948. Man kan fråga sig varför EU vill förhindra judarna att idag återvända och återuppbygga landet.
Samma europeiska stater som idag vill förhindra judarna att bosätta sig i området var med och undertecknade de bindande internationella avtalen i San Remo och  stadgarna för Palestina mandatet där judarna uppmanas att återvända till sitt historiska land för att återuppbygga det.
Idag föredrar EU staterna att kalla judisk bosättning i området för "illegal" och struntar därmed i fakta.
Detta inger definitivt inget förtroende för EU, när rätt inte längre är rätt närmar sig branten.

Judarnas rätt till eget land svårt att acceptera

 

Juridiska och historiska fakta som borde beaktas vid FN omröstningen om Palestina (del 1 )

Juridiska och historiska fakta som borde beaktas vid FN omröstinngen om Palestina (del 2)

Juridiska och historiska fakta som borde beaktas vid FN omröstningen om Palestina (del 3/4)

Juridiska och historiska fakta som borde beaktas vid FN omröstningen om Palestina (del 4/4)

 

 

 

Inga kommentarer: