söndag 15 juni 2014

Tre israeliska tonåringar kidnappade av terrorister


Gilad Sha'ar,16, Eyal Yifrach, 19, och Naftali Frankel, 16, kidnappades torsdag kväll när de liftade hem från sin yeshiva skola i närheten av Gush Etzion (ca 10 km sydväst om Jerusalem).
Israelisk militär och säkerhetsstyrkor har dragit igång en stor operation för att hitta pojkarna och för att förhindra att de förs över gränsen till Gaza eller Sinai.
Förutom det tragiska i själva kidnappningen och det svåra alla drabbade nu går igenom är det sorgligt att se hur närmast obotligt sjukt det palestinska samhället är.
Många palestinska araber firar kidnappningen bland annat den officiella tidningen för de palestinska myndigheterna och Fatahs officiella facebook sida.
Motstridigt är det att de palestinska säkerhetsstyrkorna samarbetar med de israeliska men palestinska ledare inklusive Abbas har tidigare uttryckt sitt stöd för kidnappning av israeler.

LIVE BLOG: The search for the kidnapped teens 

" Från och med midnatt är vägspärrar och gränsövergångar på Västbanken stängda för all palestinsk trafik. Stängningen kommer att vara i kraft tills vidare och är den senaste i raden av drastiska åtgärder som vidtagits av israeliska myndigheter i sökandet efter de tre ungdomar som kidnappades i torsdags kväll..."

 
IDF Searches for Hamas Kidnappers
"A widespread IDF operation aims to find the Hamas terrorists who kidnapped three Israeli teenagers last Thursday. Israeli forces have arrested 80 Palestinian suspects in connection with the abduction. "

Palestinians Praise Kidnapping of 3 Israeli Teenagers
" On the streets and over the internet, Palestinians are voicing their support for the terrorists who kidnapped three young Israelis."


Inga kommentarer: