tisdag 21 november 2017

När religionsfriheten inte fungerar i Israel

Israel och de som vill försvara Israels rättigheter lyfter ofta fram att Israel är den enda demokratin i Mellanöstern och den enda staten i området där det råder religionsfrihet.
Men som i alla stater finns det brister. För alla judar gäller inte religionsfriheten. Om du är jude och vill flytta till Israel men det kommer fram att du tror på Jesus som Messias är risken stor att du inte får tillstånd att emigrera. Det är vad som hänt för Rebecca Floer från Göteborg. Rebecca är dotter till en judisk man som överlevt Förintelsen och som gifte sig med en kristen kvinna i Sverige.
Enligt israelisk lag har alla som har judiska far- eller morföräldrar rätt att emigrera till Israel men inte om du frivilligt bytt religion. Enligt israeliska myndigheter döptes Rebecca Floer som barn och har därmed ingen rätt att flytta till Israel.Enligt myndigheterna har hon också haft kontakt med kristna och messianska organisationer, detta förnekar dock Rebecca.
Efter att Rebecca ansökt om att få flytta till Israel förkortades också hennes turistvisa från tre till en månad och hon tvingas nu lämna landet.

Den här lagen och dess tolkning är en skamfläck för Israel och har inget berättigande i ett land som säger sig ha religionsfrihet.

Dessutom bör påpekas som Jacob Damkani säger i en artikel i Jerusalem Post: Jesus kom inte för att grunda någon ny religion utan han är uppfyllandet av Guds löfte till det judiska folket. (Jacob Damkani är jude som tror att Jesus är Messias) Därför anser också de flesta judar som tror att Jesus är Messias att de fortfarande är judar trots att de inte omfattar den rabbinska judendomen.

SWEDISH DAUGHTER OF HOLOCAUST SURVIVOR FACES DEPORTATION FROM ISRAEL (Jerusalem Post)
The Swedish daughter of a Holocaust survivor faces deportation from Israel next week, based on claims that she was baptized as a baby and has ties to a messianic organization.

ONE ISRAELI MAN'S MISSION TO BRING 'GOSPEL BACK TO JEWISH PEOPLE' (Jerusalem Post)
A Jew? A Christian? A "Jew for Jesus"? Jacob Damkani isn't as focused on his own mission as he is on challenging replacement theology.
Jacob Damkani is a man on a mission. In his case, it’s a mission to his people: the Jews.
Damkani is the founder of Trumpet of Salvation to Israel, a Tel Aviv-based ministry whose goal is to “bring the gospel back to the Jewish people.”

Inga kommentarer: