tisdag 24 juli 2018

Palestinierna kan inte erkänna att det finns en judisk stat

PLO:s generalsekreterare Saeb Erekat säger att palestinierna kommer att vända sig till både FN och Internationella brottmålsdomstolen med anledning av Israels tillägg till grundlagen vilket definierar Israel som en judisk stat.
Palestinierna anser också att Israel borde uteslutas ur FN på grund av lagen!
Det är inget märkligt med lagen, som jag tidigare skrivit, men palestinierna har aldrig accepterat att Israel är judarnas hemland och därför reagerar de som de gör. Men man får konstatera att deras uttalanden (som vanligt) inte överhuvudtaget grundar sig på några fakta.

Det skulle ändå vara bra om omvärlden noterade att de palestinska ledarna, också de som betecknas som moderata, fortfarande vägrar erkänna att judarna har rätt till ett hemland.

Turkiets president Erdogan som är en av de farligaste "diktatorerna" idag säger att lagen visar att Israel är en rasistisk och fascistisk stat i Hitlers anda.

PLO SECRETARY-GENERAL: NATION-STATE LAW DESTROYS TWO-STATE SOLUTION (Jerusalem Post)
He also lashed out at Trump’s senior advisor Jared Kushner and US Ambassador to Israel David Friedman, saying it was “shameful that they are peace envoys because they believe in an ideology that is based on a national state for the Jewish people.”

Läs för mer information:
Get Over It—Israel Is the Jewish State

Omstridd lag röstades igenom i Knesset (lagtexten)

Som jämförelse kan man läsa om hur palestinierna i sina egna lagtexter betecknar Palestina som arabisk och islamsk, och samhället skall basera sig på islamsk sharialag.
Så varför kan det inte finnas en judisk stat?
THE PALESTINIAN BASIC LAW

ERDOGAN CALLS ISRAEL'S NATION-STATE LAW 'FASCIST,' IN 'HITLER'S SPIRIT'

Inga kommentarer: