söndag 3 februari 2019

Israel förnyar inte mandatet för de internationella observatörerna (TIPH) i Hebron

 Honest Reporting förklarar en del av orsakerna. Det verkar som om det hade behövts observatörer för att övervaka TIPH:s verksamhet.
Israel Boots Hebron Monitors, Media Boots Context

Israels beslut att inte förnya mandatet för TIPH observatörerna i Hebron kritiseras. Europa, FN och palestinierna gillar inte beslutet. Observatörsstaterna säger att beslutet strider mot Osloavtalet. Då är det bra att komma ihåg att en hel del annat också strider mot Osloavtalet, bland annat palestiniernas försök att bli erkänd som en självständig stat i FN.

Att observatörerna åtminstone två gånger har uppfört sig väldigt illa och angripit judar förbättrar inte TIPH:s anseende bland israeler.

Dagens nyhet från Hebron är att polisen lyckades förhindra en palestinier att utföra en knivhuggningsattack vid patriarkernas grav.
Men det är inget som TIPH skulle ha befattat sig med eftersom deras uppdrag gått ut på att bevaka palestiniernas intressen. I deras uppgifter ingår inte att förbättra säkerheten för judarna.

Tre av TIPH:s uppgifter:

-to promote by its presence a feeling of security to the Palestinians of Hebron;

-to help promote stability and an appropriate environment conducive to the enhancement of the well-being of the Palestinians of Hebron and their economic development;

to observe the enhancement of peace and prosperity among Palestinians;

Inga kommentarer: