söndag 5 maj 2019

Omkring 600 raketer mot Israel

Under lite över ett dygn har omkring 600 raketer skjutits från Gaza mot Israel. Tre israeler har dödats, tiotals skadats och flera av dem är i kritiskt tillstånd.
Av raketerna och granaterna har omkring 2/3 träffat obebyggda områden vilket betyder att bebyggda områden utsatts för 200 raketer. Av dessa 200 raketer har många skjutits ner av det israeliska raketförsvarssystemet men många har också träffat mål i Israel.
Terroristerna i Gaza har bl.a. lyckats träffar en fabrik i Ashkelon där en person dog och fått in en direkt träff på ett fordon.
Israel har svarat med att bomba mål i Gaza och nu har man även riktat attacker direkt mot personer inom Hamas.
Oppositionspartiets ledare Benny Gantz säger att Israel nu måste slå till hårt mot Hamas för att senare försöka nå en diplomatisk lösning.
Islamsk Jihad har hotat att slå till mot kärnreaktorn i Dimona och mot det internationella flygfältet Ben Gurion utanför Tel-Aviv.
Representanter för den palestinska myndigheten fortsätter att fördöma Israel för attackerna mot Gaza. Hanan Ashrawi säger att Israels angrepp på Gaza är en krigsförbrytelse. (Från den sidan förväntar jag mig inte längre några vettiga uttalanden.)
Terroristernas beskjutning av städer och byar är helt klart en krigsförbrytelse men eftersom det är judar som angrips verkar det vara OK för Ashrawi. ... och judar skall naturligtvis inte försvara sig.


AT LEAST THREE ISRAELIS DEAD, DOZENS WOUNDED AFTER BARRAGE OF ROCKETS

Gantz says Israel should ramp up Gaza strikes until deterrence restored

AMIDROR: IRAN BEHIND THE GAZA ESCALATION

As Eurovision delegations arrive, Islamic Jihad vows to ‘prevent the festival’

Netanyahu says he’s ordered IDF to continue ‘massive strikes’ in Gaza

Över 300 raketer avfyrade mot Israel

UN envoy calls on Palestinians to halt Gaza rocket fire

TARGETED KILLINGS BEGIN AS SECURITY CABINET DIRECTS IDF TO INTENSIFY STRIKES

HANAN ASHRAWI SLAMS ISRAEL’S ‘IMMORAL’ ATTACKS

Inga kommentarer: