fredag 20 september 2024

Finland i "krig" mot Israel

 Genom sitt röstningsförfarande  i FN:s generalförsamling för nån dag sedan slog sig Finland ihop med Israels värsta fiender. Vi är visserligen inte officiellt i krig med Israel men de åtgärder som Finland röstade för stöder de som krigar mot Israel och försvagar Israels möjlighet att försvara sig.

Dessutom röstade Finland annorlunda än våra närmaste militära allierade. USA röstade emot och Sverige, Danmark, Tyskland och Storbritannien lade ner sina röster.

Vår utrikespolitiska ledning visade sig sakna både kunskap och förstånd.

- Resolutionen talar om det "ockuperade palestinska territoriet" (OPT) trots att det aldrig existerat något palestinskt territorium. "Det palestinska territoriet som ockuperades 1967" . I sexdagarskriget  1967 tog Israel tillbaka det område som Jordanien olagligt ockuperat och kallade västbanken. Området har aldrig under historiens lopp varit palestinskt territorium hur FN än vill omskriva historien. Gaza var ockuperat av Egypten.

-Stater uppmanas att inte upprätta ambassader i Israels huvudstad Jerusalem.

- Trots att FN skriker hysteriskt varje gång Israel flyttar på den palestinska befolkningen i Gaza för att de ska undkomma de värsta striderna, kräver FN i resolutionen att judarna måste evakueras från sina hem i Judéen och Samarien så att en palestinsk stat blir etniskt rensad från judar.

-Israel måste riva stängslet (the wall) som byggdes för att stoppa terrorattackerna i början av 2000- talet, där den går OPT:s område.

- Israel måste lämna OPT inom tolv månader inklusive östra Jerusalem dvs gamla stan. FN och Finland vill alltså att Israel lämnar sin 3000 år gamla historiska och religiösa huvudstad och överlämnar den till ett folk som inte existerade för 80 år sedan.

- Israels närvaro på de "ockuperade områden " är olaglig trots att det finns internationella överenskommelser som klart och tydligt säger att området tillhör judarna för att de där skall återuppbygga sitt historiska hemland.

- Naturligtvis uppmanar man till bojkott av allt som har att göra med Israel och judarna på OPT.

-  Man kräver att medlemsstaterna upphör med all vapenförsäljning till Israel om vapnen kan misstänkas bli använda på OPT. Det är ju där Israel fiender finns och planerar sina attacker, så man vill inte att Israel skall kunna försvara sig.

Det här var några plock från resolutionen.

Finland som kanske tror sig vara något av ett ljus i världen visade sig vara ett stinkande avloppsdike och vår utrikespolitiska ledning inte värda sin position.

Man vill tvinga judar att lämna sina hem. Man respekterar inte tidigare internationella beslut. Man respekterar inte och bryr sig inte om  historiska fakta. Man visar sitt stöd till dem som konkret vill förinta Israel och ger dem därmed uppmuntran att fortsätta sin strid.

Kanadas FN ambassadör sade följande ord om resolutionen:

"Kanada kan inte stödja en resolution där en part, staten Israel, hålls ensam ansvarig för konflikten", sa Rae. "Det finns inget nämnt i resolutionen om behovet av att stoppa terrorismen, för vilken Israel har allvarliga och legitima säkerhetsproblem", sade han. "Kanada är oroad över att denna resolution innehåller ett språk som är i linje med [rörelsen] Bojkott, avyttring och sanktioner (BDS), som Kanada bestämt motsätter sig. Denna resolution strävar efter att på ett unikt sätt isolera Israel, säger Rae."

FN resolutionen

Tenth emergency special session

Agenda item 5

Illegal Israeli actions in Occupied East Jerusalem and the

rest of the Occupied Palestinian Territory


UN votes 124-14 to strip Israel of right to self-defense in Gaza, West Bank (Jerusalem Post)

Här finns en del fakta som både politiker och andra har nytta av:

Alan Dershowitz: Netanyahu NOT Prolonging War For Political Gain (Vid 13.00 startar Israelavdelningen)


Inga kommentarer: