torsdag 26 september 2024

Omvärldens märkliga stöd till terrorister

 Omvärlden stöder på ett märkligt sätt de terroristorganisationer som  attackerar Israel. Jag syftar inte på Iran, Turkiet och Qatar som låter terroristledare uppehålla sig i deras länder och planera och organisera attacker mot Israel.

Jag syftar på västvärlden och FN. När terrorister under långa tider attackerar Israel och tvingar israelerna att fly eller söka sig till skyddsrum reagerar ingen nämnvärt. FN:s säkerhetsråd sammankallas inte till extra sessioner och statsledare förblir mestadels tysta.

Men när attackerna blir olidliga för Israel och de slår tillbaka, för att om möjligt försvaga terrororganisationerna så att de inte längre utgör ett hot mot Israel, då kommer reaktionerna.

Säkerhetsrådet sammankallas och statsledare överträffar varandra i krav på en omedelbar vapenvila.

Istället för att stöda Israel i kampen mot terrorismen gör man vad man kan för att rädda terroristerna från att besegras.

Detta ger terrororganisationer som attackerar Israel en stor trygghet. De vet att om och när Israel väljer att slå tillbaka ordentligt kommer omvärlden med FN i spetsen att arbeta för och kräva en omedelbar vapenvila. Dessutom ger man Israel skulden för att trappa upp konflikten.

Tyvärr är det den verkligheten vi nu lever i.


Inga kommentarer: