fredag 19 september 2008

Ensidig kritik

Vad har ärkebiskop Desmond Tutu, journalisten Lauren Booth och presidenten Ahmadinejad gemensamt? De lever alla i sin egen (mar)drömvärld när det gäller konflikten mellan Israel och palestinierna.
Tutu kritiserar det internationella samfundet för att det inte protesterar mot förhållandena i Gaza där befolkningen lever under israelisk blockad.
Tutu verkar inte bry sig i att det är Hamas som förorsakar blockaden. Skulle Hamas gå med på de tre krav som det internationella samfundet ställt, skulle det inte finnas någon blockad och ekonomisk understöd skulle strömma till Gaza. (tre krav: erkänna Israel,avstå från terror och våld, godkänna ingångna avtal)
Tutu påstår också att det är palestinierna som får betala priset när väst inte kritiserar Israel, eftersom väst har dåligt samvete på grund av Förintelsen.
Det pris palestinierna betalar är emellertid priset för att de har ledare som valt att satsa på våld, terror och hat i stället för fredlig samexistens.
Tutu talade inför FN:s mänskorätts råd, som inte gjort mycket annat än kritiserat Israel och blundat för mänkorättsbrott utförda av andra än Israel.
Det är västvärlden som bl.a. står för största delen av UNRWA:s budget.(UNRWA tar hand om palestinska flyktingar, eller egentligen deras ättlingar) Man kan alltså inte påstå att väst inte skulle bry sig om palestinierna.
Tutu talade inför rådet efter att ha slutfört sitt "fact-finding" uppdrag angående israelisk beskjutning av Gaza och därmed följande civila dödsoffer.
Rådet har naturligtvis inte utnämnt någon för att sändas på "factfinding" uppdrag när palestinierna beskjuter israeliska bosättningar med raketer. (att medvetet angripa civla är en krigsförbrytelse, däremot är detta inte fallet om målet är militärt men civila förolyckas)
Tutu: World doesn't criticize Israel because of the Holocaust

För att den israeliska sidan skall höras i mänskorättsrådet måste frivilligorganisationer kalla in vittnen.
Sderot mother faces Human Rights Council

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Daniel! Hittade din blogg först i dag. Fenomenalt bra!
Keep up the good work!
Hälsningar Tommi