måndag 1 september 2008

Hizzbollah fortsätter rusta upp

Hizzbolla har fått avancerade iranska missiler
Enligt rapporter i arabisk press har Hizzbolla erhållit avancerade missiler från Iran. Detta trots att FN resolution 1701 som gjorde slut på det senaste kriget mellan Hizzbollah och Israel förbjuder vapenleveranser till Hizzbollah.
Hizzbollah sitter med i den libanesiska regeringen med stort inflytande och regeringen har uttryckt sitt stöd för att Hizzbollah skall få fortsätta sin väpnade kamp.
'Hizbullah has a right to rearm itself'

Enligt Channel 2 har israeliska säkerhetstjänsten nyligen lyckats förhindra 2 av Hizzbollahs kidnappningsförsök riktade mot israeler utomlands.
2 Hizbullah kidnapping attempts foiled

Israelisk försvarsövning
Israeliska försvarsministeriet har för första gången en övning där man ser över beredskapen att hantera en situation där en "dirty bomb" (t.ex. en väska med radioaktivt innehåll) skulle spränga i Tel-Aviv.
Trots att man fruktar en missilattack med kärnvapen från Iran är risken kanske större att Iran förser sina medhjälpare Hizzbollah, Hamas eller Islamsk Jihad med en "dirty bomb". En liknande bomb kunde döda tusentals mönniskor i en storstad.
Drill to simulate 'dirty-bomb' attack


Abbas och Olmert har träffats ännu en gång i Jerusalem. Men tiden börjar rinna ut för herrarna. Olmerts parti, Kadima, väljer ny ledare inom tre veckor och Abbas presidentperiod tar slut i januari.
Officials: PM not pushing joint document

Inga kommentarer: