fredag 16 januari 2009

Raketer skjuts fortfarande mot Israel

Kriget mot Hamas pågår också på västbanken. Där är det president Abbas (Fatah) säkerhetsstyrkor som slår till mot Hamas anhängare och förhindrar demonstrationer som stöder Hamas.
Fatah cracks down on Hamas in W. Bank

Raketer skjuts fortfarande mot Israel. Inte lika många som för några veckor sedan men igår kom ca 25 raketer och hittills idag 12. I Bersheva skadades en sjuårig pojke livsfarligt och flera människor har skadats i Kiryat Gat, Bersheva och Ashdod.
Three wounded as Grads hit Kiryat Gat

Egypten och Saudi-Arabien bojkottade ett arabiskt toppmöte eftersom man antog att mötet skulle stöda Hamas. Det finns en tydlig spricka i arabvärlden mellan de så kallade pro-amerikanska Egypten och Saudi-Arabien å ena sidan och främst Syrien och Iran på den andra sidan. Syrien och Iran stöder Hamas och det påstås att Iran förbjudit Hamas att gå med på eldupphör.
Mashaal: We won't accept Israeli conditions for cease-fire

Israel gör vad de kan för att humanitär hjälp skall komma in till Gaza
'Israel doing its best to help Gazans'

Turkiets premiärminister har gjort oväntat hårda uttalanden mot Israel de senaste dagarna. Bl.a. tycker han att Israel borde utestängas från FN. Så som Trukiet behandlat kurderna kunde man ha förväntat sig en viss försiktighet i fördömandena, men icke så.
Erdogan: Bar Israel from the UN

Inga kommentarer: