måndag 12 juli 2010

IHH bannlyst i Tyskland

Tyskland förbjöd idag den turkiska organisationen IHH att verka i Tyskland. Det var IHH som stod för det våldamma motståndet mot de israeliska soldaterna som bordade skeppet Mavi Marmara i slutet av maj. IHH bannlyses eftersom den samlar in medel till terrororganisationen Hamas.

Germany bans IHH for Hamas links (Jerusalem Post)
"German Interior Minister Thomas de Maiziere said in a statement that the International Humanitarian Relief Organization was banned Monday because it has used donations to support projects in Gaza that are related to Hamas — while presenting their activities to donors as humanitarian help.
De Maiziere said organizations that directly or indirectly work against Israel's right to exist lose their right to be active in Germany."

Fred i Mellanöstern har skrivit en artikel om Turkiet
Bakslag efter bakslag för regeringen i Turkiet
"Det har inte varit lätt för Turkiet efter händelserna på den turkiska islamistbåten Mavi Marmara i Ship to Gaza. De negativa återverkningarna för Turkiet har duggat tätt. Visserligen skrev New York Times igår att källor till tidningen bekräftar att det är business as usual i handeln mellan Turkiet och Israel. Och de obekräftade ryktena i förra månaden om att militära mångmiljardkontrakt skulle ställas in av Turkiet har inte förverkligats. Dessutom befinner sig en turkisk regerings- och militärdelegation på utbildning i Israel just nu. Istället är det Turkiet som är oroligt för att Israel kommer att ställa in försäljningen av teknisk underrättelseutrustning till Turkiet, skriver tidningen. Israel fruktar att teknologin till slut hamnar i händerna på Iran. Artikelns källor noterar att Israel är Ankaras näst största försvarsmaterielleverantör efter USA.
Den israeliska regeringens varningar till befolkningen att inte resa på semester till Turkiet pga spänningarna där har dessutom resulterat i en omedelbar förlust för Ankara på över 3 miljarder kronor hittills, med 150.000 avbokningar, rapporterar
Hürriyet. Men trots att Turkiet alltså handlar lika mycket som tidigare med Israel, så har de vänskapliga relationerna onekligen skadats. Anslutningen till pakten Syrien-Iran, på bekostnad av kontakterna med de mer fredsvilliga Egypten och Saudiarabien, var ett turkiskt systemskifte som inleddes redan från 2003, kort efter islamistregeringens makttillträde."
Läs fortsättningen här!

Inga kommentarer: