måndag 16 januari 2012

Abbas nöjd med besöket i Storbritannien

Mahmoud Abbas träffade idag brittiske vicepremiärminister Nick Clegg.
Abbas har nyligen personligen hedrat terrorister som frigivits ur israeliska fängelser och är ordförande för de palestinska myndigheterna som bland annat i TV-program gör gällande att hela Israel tillhör araberna/palestinierna.
De palestinska myndigheternas religiösa ledare citerade senaste vecka  vid firandet av Fatahs 47 års dag en muslimsk hadith (tradition) som uppmanar till att döda judar och vid samma tillfälle kallades judar för avkomlingar till apor och svin.
I en annan värld i en annan tid skulle nyhetsartikeln från mötet ha sett ut såhär:
Den brittiske vicepremiärministern Clegg tog tillfället i akt och uppmanade Abbas att upphöra med alla former av stöd till terrorister och krävde att rasism och hatpropaganda mot judar omedelbart måste bort från medierna som är styrda av de palestinska myndigheterna.Clegg krävde också att Abbas måste erkänna faktum; Israel är judarnas hemland och kommer aldrig att bli en del av Palestina, det är Abbas skyldighet som ledare att göra detta klart för palestinierna.
NATURLIGTVIS SA NICK CLEGG ALDRIG DET SOM JAG SKREV OVAN!
Clegg riktade ingen kritik mot Abbas och ställde inga krav på honom utan han kritiserade naturligtvis Israel..
Han fördömde i skarpaste möjliga ordalag att judar bygger bostäder åt sig i bosättningarna och kallade det för avsiktlig vandalism.
Abbas var mycket nöjd med Cleggs uttalande "det var exakt vad han väntade sig att få höra" sa han.

Clegg sade också att det nu är lämplig tid att göra framsteg i fredsförhandlingarna eftersom så många förändringar sker i regionen, detta med hänvisning till den "arabiska våren".
Men tyvärr verkar den arabiska våren leda till att islamska rörelser som av tradition är väldigt fientligt inställda till Israel får makten i några av Israels grannländer och det förenklar på inget sätt fredsförhandlingarna. 
Rise of Islamist movements casts shadow over Egypt

Inga kommentarer: