måndag 12 mars 2012

Raketattackerna mot Isael har fortsatt idag

Idag har ytterligare 40 raketer skjutits mot israeliska städer och befolkningscentra.Det betyder att under de senaste fyra dagarna har närmare 200 raketer avfyrats mot Israel från Gaza.
I Ashdod träffades ett bostadsområde men bara ett par personer har skadats.
Iron Dome raketförsvarssystemet har antagligen räddat många liv eftersom de flesta raketer som skjutits mot de större städerna har skjutits ner.
En miljon israeler lever inom räckhåll för raketerna från Gaza. Skolbarnen i området har fått stanna hemma även idag.
En raket träffade Gedera idag och det är den nordligaste orten som hittills träffats av raketerna från Gaza.

Idag besköt terroristerna  också gränsövergången Kerem Shalom med granater.En lastbil med varor till befolkningen i Gaza träffades. Leveranserna från Israel till Gaza avbröts, men återupptogs efter en kort stund.
 
Israeliska flygvapnet har fortsatt att attackera terroristmål i Gaza. Åtminstone två terrorister från Islamsk Jihad har dödats i attackerna.

 Hamas, PRC och Islamsk Jihad är inte överens om man skall gå med på ett nytt eldupphör med Israel.

De israeliska ledarna har gjort klart att så länge som raketer skjuts från Gaza kommer israeliska flygvapnet att svara med att bomba terroristmål i Gaza.

Invånarna i Ashdod verkar ha vant sig vid en situation där sirenerna ljuder och varnar för raketer. Man litar långt på att Iron Dome systemet skall fungera och oskadliggöra raketerna. Många bryr sig inte om att söka skydd när sirenerna ljuder, skriver Ben Hartman för Jerusalem Post.

Grad rockets cause damage in Ashdod, Gedera

 Israel Under Fire: More Than 190 Rockets Fired From Gaza

PM: We'll continue striking terrorists aggressively

 Hamas sees ceasefire soon; PRC, PIJ disagree

 

 







Inga kommentarer: