torsdag 24 januari 2008

Smart utnyttjande av nyhetsmedia

Man kan säga vad man vill om palestinierna och Hamas men de är smarta när det gäller att utnyttja nyhetsmedia för sina syften.
Palestinska journalister berättade för Jerusalem Post att två gånger de senaste dagarna har Hamas regering och lagstiftare mitt på ljusa dagen sammanträtt med fördragna gardiner och stearinljus tända. Allt för att de tillkallade journalisternas bilder skall visa "det mörklagda Gaza".
När de fick världens uppmärksamhet riktade på den svåra situationen ( som de själva förorsakat, inte Israel) spränger de gränsmuren till Egypten. Det verkar som om det var en noga och länge planerad åtgärd. Man hade under en längre tid sågat igenom metallväggen som finns mellan Gaza och Egypten och med ett tillräckligt antal sprängladdningar föll nästan hela det 12 km långa väggen omkull. Man talar om att över 300.000 människor tagit sig över gränsen.
Framtiden får utvisa vad detta för med sig, men man kan vara säker på att det inte bara var oskyldiga människor med cigaretter och mjöl i väskorna som passerade gränsen.

Inga kommentarer: