torsdag 14 augusti 2008

Israeliska viner får beröm

Israeliska viner har fått högt betyg av vinkännare den senaste tiden.
Robert Parker, en inflytelserik vinkännare från USA, testade 90 israeliska viner, 13 viner fick poängen 90-93 och hela 58 viner fick poäng mellan 85-89 vilket betyder att de är av mycket god kvalitet eller utmärkta.
Wine Spectator klassade 39 israeliska viner, av dem fick 13 st 90-91 poäng och resten 87-89 poäng.
Mer information:
Wine and Spirits / Critics' darling

3 kommentarer:

Anonym sa...

Varför finns det så få viner på systembolaget av Israeliskt ursprung. Är det måhända av politiska skäl? Är Sveriges regering eller EU bakom en eventuell bojkott? Jag anser och har alltid ansett att Israeliska viner har en hög kvalitet. Vill i fortsättningen kunna välja av flera olika på systembolaget.

Unknown sa...

Undrar detsamma - det har ju producerats vin där sedan biblisk tid så de borde ju ha lärt sig en del sedan gubben Noach... Har testat de två Yarden-vinerna (Rött och vitt) och de är gott och väl kompatibla med goda maträtter. King David Concorde är rätt söt och används inom en del kyrkor som nattvardsvin, men är faktiskt riktigt friskt "socialt" vin.

Anonym sa...

Israel producerar fantastiska viner i absolut världsklass - riktiga favoriter. Yarden Chardonnay t ex. är ett av dom bästa vita viner jag smakat på. Smakrikt och krispigt. Mount Hermon Red är helt underbart till lamm- och nöträtter, men även goda ostar.

Kan även rekommendera privatimport via Systembolaget. Ett smidigt sätt om man vill njuta av goda viner från Israel.