torsdag 11 december 2008

Fredspristagaren och Mellanöstern

Bilderna visar hur dagens palestinska ledare ser på Palestina och hur de vill att folket skall uppfatta det. Israel existerar inte.


Nobelpristagare Ahtisaari gjorde i sitt tal igår några uttalanden om situationen i Mellanöstern. Han sade bl.a. att vi inte bara kan låtsas göra något åt situationen, vi måste också få se resultat.Vidare påstod han att religioner i sig själv är fredsälskande.
Jag sätter ett stort frågetecken efter påståendet att religionerna är fredsälskande eftersom det är islam som är dominerande religion i området. Förringandet av de insatser som gjorts för att skapa fred och kravet på resultat tyder också på att Ahtisaari inte känner till grundläggande fakta. Men å andra sidan hör det väl till en medlare att ha en positiv och optimistisk inställning.
Ahtisaaris tal kan läsas här.



Islam är den dominerande religionen i länderna i Mellanöstern, Israel är det enda undantaget.
Det är svårt att se hur islam skulle kunna kallas "fredsälskande" om man inte förståss håller med Hamas som i sitt program ,artikel 31 säger: Hamas är en humanistisk rörelse.Islams tolerans är vägledande vid kontakten med människor av andra religioner. Under islams vingar är det möjligt för de tre religionerna islam, kristendom och judendom att leva sida vid sida i fred. Fred är inte möjligt annat än under islams vingar.
-Muhammed, som är en förebild för alla muslimer, var en krigare.
-Efter Muhammeds tid spreds islam genom krig.
-Idag hotas muslimer som övergår till en annan religion med dödsstraff.
-En stor del av vår tids terroristorganisationer hämtar sin näring ur islam.
- Olika islamska grupper (sunni/shia) strider med varandra t.ex. i Irak

Det betyder inte att det inte skulle finnas muslimer som vill leva i fred men att påstå att islam är fredsälskande är inte överensstämmande med verkligheten.

När det kommer till konflikten mellan Israel och araberna/palestinierna har jag tidigare skrivit om islams anspråk på Jerusalem och Israel, läs här.
I en artikel på Palestinian Media Watch hemsida (In Depth reports) kan man läsa om vad islam står för i det palestinska samhället. Artikeln "Studies on Palestinian Culture and Society :[Study #4] Islam is at War against the Jews and Israel in Palestinian Authority Religious Teaching" säger såhär:
The religious ideology of the Palestinian Authority religious leaders as expressed in the Friday sermons and religious lessons can be summarized by nine essential principles, five regarding the Jews, and four regarding Israel:
Jews
- Jews are the enemy of Allah.
- Allah cursed the Jews for all eternity.
- Islam is fighting a continuous religious war against the Jews.
- The killing of Jews is a religious obligation.
- Palestinians are the vanguard in this war against the Jews, and all Islamic nations are obligated to assist in this war.
Israel
-All of the land between the Jordan River and the Mediterranean Sea [which includes all of Israel] is a religious Wakf - an Islamic religious trust. Any Muslim who relinquishes any part to Israel is damned to Hell.
-All agreements with Israel are inherently temporary in nature and are signed only because of Israel’s temporary balance of power advantage.
-Allah will replace Muslims who shirk their obligation to battle Israel.
-The ultimate destruction of Israel is a certainty.

Denhär versionen av islam är definitivt inte fredsälskande.
Det lilla jag följt med de islamska ländernas agerande i FN och speciellt i mänskorättsrådet visar att de mera handlar i enlighet med principerna ovan än som fredsälskande nationer. Dock bör påpekas att två av Israels islamska grannländer Egypten och Jordanien slutit fred med Israel.Om det sedan är på grund av islam eller trots islam kan man fråga sig.

När det gäller att pressa fram resultat i förhandlingar handlar det säkert till en del om god vilja men om den goda viljan saknas till hundra procent hos den ena parten hjälper inga påtryckningar.
Här nedan finns två gamla artiklar som beskriver vad de två huvudaktörena på den palestinska sidan står för enligt sina egna ord nedskrivna i PLO:s stadgar och Hamas program. Båda vägrar acceptera Israels rätt att existera som judisk stat vilket är en enkel förklaring till varför fredsförhandlingarna egentligen inte leder någonstans.

Hamas stadgar
I stadgarnas inledning kan man läsa: "Israel kommer att existera tills Islam utplånar det. Hamas strävar till att hissa Allahs flagga över varje tum av Palestina. Vår kamp mot judarna är mycket viktig och allvarlig" . Sedan följer ett citat av profeten Mohammed: "Domedagen kommer inte förrän muslimerna bekämpar judarna (dödar judarna), när juden gömmer sig bakom stenar och träd kommer stenarna och träden att säga: muslim här finns en jude bakom mig, kom och döda honom".

Art. 8 Hamas motto: Allah är målet, profeten är föredömet, koranen är lag, jihad är vägen och den ädlaste önskan är att dö för Allah.

Art.11 Hamas anser att Palestina är muslimskt område helgat åt kommande muslimska generationer fram till domedagen. Landet eller delar av landet får inte ges bort.

Art. 13: Så kallade fredliga lösningar står i strid med Hamas principer. Det finns ingen annan lösning för den Palestinska frågan än jihad.

Art.14 Jihad för befrielse av Palestina är en personlig plikt för varje muslim var än han råkar leva.Därför är det nödvändigt att ingjuta Jihads anda i folkets hjärta så att de konfronterar fienden och ansluter sig till de stridande. Här spelar lärare och media en viktig roll för att väcka massorna.
( Hamas skolor brukar ibland framställas som något positivt i motsats till terrordåden. Här ser man tydligt att skolorna tjänar terroristernas syften.Min anm.)

Art.18 Kvinnan i den stridande familjen, vare sig hon är en moder eller syster, spelar en ytterst viktig roll genom att uppfostra barnen i enlighet med islamsk moral. Hon måste lära dem att utföra sina religiösa plikter för att förbereda dem för striderna som ligger framför dem. Därför bör stor vikt fästas vid flickornas skolgång och läroplanen, så att flickorna växer upp väl medvetna om sin roll i befrielsekampen.

Art.22 Judarna låg bakom både franska och ryska revolutionen, dessutom var det judarna som startade de båda världskrigen. De har grundat hemliga sällskap som frimurarna, Rotary och Lions för att sabotera samhället och främja sionistiska intressen. Även FN grundades av judarna för att regera över världen.

Art.26 Hamas förhåller sig till PLO som en son till sin far. Den dag PLO antar islam kommer Hamas att bli dess soldater.

Art.31 Hamas är en humanistisk rörelse.Islams tolerans är vägledande vid kontakten med människor av andra religioner. Under islams vingar är det möjligt för de tre religionerna islam, kristendom och judendom att leva sida vid sida i fred. Fred är inte möjligt annat än under islams vingar.

PLO
The Palestine Liberation Organization som är en paraplyorganisation för flera palestinska grupperingar, är en av huvudaktörerna i konflikten mellan Israel och araberna. Arafat har varit dess ordförande sedan 1968 (Abbas som var Arafats närmaste medarbetare under flera årtionden övertog rollen efter Arafas död) och han är också sedan 1964 ledare för Fatah, den största gruppen inom PLO. För att veta vad en organisation har för målsättning bör man läsa dess stadgar. PLO: s stadgar från 1968 består av 33 artiklar. Enligt Oslodeklarationen 1993 skulle PLO: s stadgar ändras eller upphävas som en del i fredsprocessen.
Arafat sammankallade 1996 PNC, det palestinska nationella rådet, som har befogenhet att ändra stadgarna, för att behandla frågan. Rådet gav en kommitté i uppdrag att utarbeta nya stadgar. Idag 8 år senare har kommittén ännu inte kommit med något förslag. På PLO: s hemsida presenteras stadgarna från 1968, där hänvisas också till PNC mötet 1996 men inga specifika ändringar i stadgarna nämns.
Eftersom en organisations stadgar är i kraft tills nya antagits är det stadgarna från 1968 som gäller.Stadgarna är okända för de flesta därför vill jag här ge några exempel med egna kommentarer: (egen övers. från engelska http://www.palestine-un.org/plo/frindex.html ) (sidan verkar inte längre fungera, Daniel)
Artikel 1:Palestina är hemland för det arabisk palestinska folket och en odelbar enhet av det större arabiska hemlandet...



Artikel 2:Palestina, med de gränser det hade under det Brittiska Mandatet, är ett odelbart territorium.
-Dessa artiklar förklarar varför Arafat inte kunde acceptera Baraks erbjudande sommaren 2000, PLO eftersträvar inte en tvåstatslösning.



Artikel 7 :Han (palestiniern) måste vara förberedd för den väpnade kampen och redo att offra sitt välstånd och sitt liv för att vinna tillbaka sitt hemland...



Artikel 9: Väpnad kamp är det enda sättet att befria Palestina...
-Detta förklarar varför förhandlingar aldrig lyckas.



Artikel 15: Befrielsen av Palestina är ur arabisk synvinkel en medborgerlig plikt och syftar till att eliminera sionismen i Palestina.



Artikel 19: Delningen av Palestina 1947 och grundandet av staten Israel var i sin helhet en illegal handling.



Artikel 20: Balfour deklarationen och det Palestinska Mandatet och allt som baserar sig på dem anses som ogiltigt.Påståenden om historiska och religiösa band mellan judarna och Palestina är oförenliga med historiska fakta...Judarna utgör inte ett enda folkslag med egen identitet;de är medborgare i de stater där de bor.



-Påståendet att det saknas historiska och religiösa band har använts av Arafat under de senaste åren.


När judarna har bott kringspridda bland andra nationer har de inte accepterats som fullvärdiga medborgare. När de bor i sin egen stat accepteras de inte som ett eget folk.



Artikel 21:Det arabisk palestinska folket, som uttrycker sig genom väpnad palestinsk revolution, förkastar alla lösningar som ersätter en total befrielse av Palestina...



Artikel 22: Sionismen är rasistisk, fanatisk och aggressiv och använder fascistiska metoder. Israel är ett ständigt hot mot freden i Mellanöstern och hela världen. Eftersom befrielsen av Palestina kommer att förgöra den sionistiska och imperialistiska närvaron kommer detta att medverka till fred i Mellanöstern.



-Denna artikel har PLO lyckats få en stor del av västvärldens politiker och mediafolk att medvetet eller omedvetet upprepa.

1 kommentar:

Anonym sa...

Guds Israel till Herren dig nu uti ånger vänd och se hur släkten Juda i otro än är trängd. Dock har det käre Ephraim, du fete, åt dig sagts. Tag vara på din broder och var hans huvuds vakt. (Mel. Psb Guds Israel.)
Det ser ut som om Islam skulle vilja krossa sig på "lyftestenen" men förrän det här + är upprättat+. måste vi kämpa mot alla odds mot våra egna antikrister. Det som kommer snart blir inte roligt för människan. Säll den som har Rum i Guds Rike. I Jesu Kristi Namn, Amen. TNU Fagerholm.