fredag 15 januari 2010

Palestinier försvarar glorifiering av terrorister

Jag skrev för en tid sedan om hur de palestinska myndigheterena hedrar terrorister, bl.a. genom att uppkalla gator, torg och skolor efter dem.
Israels premiärminister protesterade mot förfarandet (se video) och motreaktionerna från de palestinska myndigheterna lät inte vänta på sig.



PA Kulturminister Siham Barghouti, försvarade glorifieringen av terrordåd:"Det är vår rätt att bevara och uppehålla [minnet] av våra soldater som offrade sina liv för vår skull och till förmån för den palestinska saken. Ära dem på detta sätt [genom att namnge offentliga platser efter dem] är det minsta vi kan ge dem, och det är vår rättighet speciellt eftersom vi anser att motstånd, i skuggan av den pågående ockupationen, är en legitim rättighet, och vi är stolta över vårt arv av kamp, vilket har realiserats genom våra Shahids (Martyrs) och kämpar genom historien. ""[Al-AYYAM, 11 januari, 2010]
Läs mera:
PA Minister of Culture lauds terror glorification:"It's the least we can do"City square named after Dalal Mughrabi,murderer of 37 Israelis

De palestinska myndigheternas officiella dagstidning ägnade en helsida åt att ihågkomma Fatahs 45 årsdag senaste vecka.Mer än en tredjedel av sidan ägnades åt 10 terroristers (martyrers) livshistoria.

Rubrik: "På 45- årsdagen av grundandet: Fatah är fortfarande ledare för den nationella kampen och grundstenen till den palestinska staten""[Al-Hayat al-Jadida, 6 januari 2010]
"Kvalitet militära operationer:
De revolutionära styrkorna (Fatah) som var engagerade i Ribat (religionskrig) i södra Libanon genomföde en rad framstående insatser, den mest kända bland dem är Savoyoperationen under 1976 [där terrorister tog över ett hotell och dödade åtta gisslan och två soldater], följt av operationen av Dalal Mughrabi [buss kapningen då 37 israeler dödades] 1978, och många fler operationer mot norra [israeliska] bosättningar nära den libanesiska gränsen, vilket orsakade smärta för Israel och sömnlösa nätter för dess militära och säkerhetspolitiska representanter..."

"Fatahs Katyusharaketer (missiler) i södra [Libanon] pulveriserade ockupanternas kolonier :
"Unifil (International Force in Lebanon) ... hindrade inte medlemmar av Fatah-rörelse, och de andra palestinska organisationer, från att fortsätta sin självuppoffrande [militära] aktioner mot Israel, och år 1981 had Fatahs Katyusharaketer (missiler) pulveriserat bosättningarna i norr [i Israel]. "
"Fatah har fortfarande det största antalet fångar och Shahids (Martyrs) i kampen:
"Fatah har det största antalet fångar i fängelser hos den israeliska ockupationen ... Dessutom är det den största organisationen som har offrat Shahids (Martyrs) bland sina befäl och medlemmar tidigare och fram tills för några dagar sedan. När specialförband av den israeliska ockupations armén avrättade tre medlemmarna i Nablus [hänvisning till de tre terroristerna som dödades av Israel två dagar efter det att de mördade rabbi Meir Chai i december 2009].

Läs mera: Fatah prides itself on deadly terrorist attacks

1 kommentar:

Anonym sa...

I will not concur on it. I assume nice post. Expressly the designation attracted me to read the intact story.