tisdag 26 september 2017

Finland hjälper palestinierna göra upp ny läroplan där judar demoniseras

Utdrag från månadsrapporten från Europeiska koalitionen för Israel  – september 

Palestinska myndigheterna förnyar sin läroplan –
ECI: Europa borde sluta finansiera radikalisering och hat

Bryssel – De palestinska myndigheterna har i Osloavtalet förbundit sig att förbereda sina invånare för samexistens och fred. Trots detta, som ECI har påpekat många gånger tidigare, visar verkligheten i de palestinska territorierna att det finns en helt annan agenda.
Genom en kultur av hat och demonisering fortsätter de palestinska myndigheterna att sporra till våld mot den judiska befolkningen och att ära och belöna dömda terrorister och självmordsbombare.

Denna månad kommer de palestinska myndigheterna att presentera en ny läroplan för sina skolor, som trots internationella protester fortsätter att demonisera det judiska folket och inte gör något för att förbereda sina barn för fred och samexistens. Innehållet i palestinska textböcker har kritiserats i många år men trots granskningarna har läroplanen inte ändrats.
En del av skulden faller på Europeiska unionen själv, som är de palestinska myndigheternas största institutionella donator och har ansvar för att försäkra sig om att den generösa finansieringen jämnar vägen för fred och inte för ytterligare radikalisering. Inom Europeiska unionen har några medlemsstater tagit ledningen och hjälper de palestinska myndigheterna att skapa en ny läroplan för sina skolor. Dessa länder är Finland, Norge (EES-land), Irland och Nederländerna. Kommittén leds idag av Finland som har fått erkännande världen över för sitt eget utbildningssystem. Men faktum är att idag exporterar Finland och andra EU-medlemsstater radikalisering till en av de mest labila regionerna i världen och stöder inte framsteg och utveckling. ECI kommer att kontakta ovan nämnda regeringar och EU för att försäkra sig om att vi i Europa lever upp till våra åtaganden gällande universella värderingar och fred.

Inga kommentarer: