torsdag 6 februari 2020

Flera terrorattacker i Israel

Det senaste dygnet har varit orolig i Israel. I natt körde en bil över soldater som promenerade på trottoaren i ett nöjesdistrikt i Jerusalem. Tolv personer skadades, för en av dem är tillståndet kritiskt.
På morgonen sköt en person mot poliserna vid  Tempelberget och skadade en polis. Lite senare besköts soldater i närheten av bosättningen Dolev.
Dessutom har det varit sammandrabbningar mellan palestinska demonstranter/upprorsmakare och israeliska soldater där 3 palestinier har dödats.

En talesman för Abbas säger att oroligheterna är Trumps och hans fredsplans fel. Det här är typiskt för de palestinska ledarna, de tar aldrig ansvar för någonting. Fredsplanen må vara hur dålig som helst men inte förorsakar den våld och terror. Det är de som utför terrorattacker och de som uppmuntrat till terrorattacker och våldsamheter som är ansvariga, inte de som lagt fram en fredsplan som palestinierna tycker är dålig.

Av nån underlig orsak anser palestiniernas ledare att de har rätt att ta till våld när någon säger något som de inte gillar. I denna sak borde världssamfundet ta till verkligt hårda tag för att visa att det är ett oacceptabelt agerande. Ett agerande som man kan förvänta sig av terroristorganisationer men inte av en myndighet som påstår sig företräda en stat.
Uppdaterad: märkte att Jared Kushner har samma åsikt

Hamas prisar naturligtvis attackerna.

A dozen soldiers wounded in Jerusalem terror attack, one critical

Shooting attack in West Bank hours after Temple Mount attack

Two Palestinians, including policeman, killed by IDF in Jenin

PA blames rash of attacks on Trump peace plan; Hamas praises ‘revolution’

Inga kommentarer: