måndag 17 september 2007

Spänningen stiger

Den iranska nyhetswebsiten Assar Iran ( som står nära den iranska regeringen) rapporterar att 600 missiler kommer att avfyras mot mål i Israel ifall Iran eller Syrien attackeras. Detta skulle bara var den första reaktionen. Iran förfogar över Shihab-3 missiler som har en räckvidd på 1.300 km och kan nå vilka mål som helst i Israel. Läs mera i Jerusalem Post.
Detta kan kanske ses som ett svar på Frankrikes utrikesministers uttalande, att världen måste förbereda sig på det värsta när det gäller krisen med Iran.

Hamasledarna i Gaza har enligt Jerusalem Post råkat i gräl med varandra och fruktar nu för sina liv. Det är inte i första hand attacker från Israel man fruktar utan hotet kommer från de egna. Det är bl.a. premiärministern i Hamasregeringen Haniyeh och utrikesministern Zahar som står mot varandra.

År 2005 föreläste Riyadh Ul Haq i Stockholmsmoskén på Södermalm inbjuden av Sveriges Unga Muslimer. Både Sveriges Unga Muslimer och Stockholmsmoskén anses höra till den muslimska mittfåran, alltså inga extremister, därför är det förvånande att läsa vad The Times avslöjar om innehållet i Riyadh Ul Haqs föreläsningar.
Här en föreläsning om judarna där han bl.a säger: "en jude kan döda en icke jude utan rädsla för straff... när en jude utan att det medför fara för någon annan jude kan döda en icke jude skall han göra det"
"...en jude är förbjuden att rädda livet på en icke jude... judiska läkare vägrar behandla icke judar även om det skulle vara döende barn..."
Hela föreläsningen är full med de mest vansinniga lögner.
Bloggen http://gudmundson.blogspot.com/2007_09_01_archive.html skrev den 8 september om besöket i Stockholmsmoskén.

Inga kommentarer: