fredag 21 september 2007

Grävningar på Tempelberget-utan arkeologer

De muslimska myndigheterna som administrerar över Tempelberget i Jerusalem har grävt ett 400m långt och 1,5m djupt dike över berget. Arkeologer i Israel rasar över att Israels regering har gett tillåtelse till arbetet. Arbetet har utförts med grävmaskiner men arkeologerna säger att arbetet borde ha utförts med spade och pensel. Nu är man rädd att ovärdeliga arkeologiska fynd gått förlorade. Det är en vanlig uppfattning bland palestinska muslimer att det aldrig funnits något judiskt tempel på Tempelberget, de har heller inget intresse av att hitta arkeologiska bevis för detta.
Här kan man se hur ett nyhetsteam som försöker komma in för att filma arbetet hindras.
Som jämförelse kan nämnas att när israeliska myndigheter grävde UTANFÖR Tempelbergsområdet för några månader sedan protesterade hela den muslimska världen. Israel satte då upp kameror som övervakade arbetet och den som ville kunde via internet följa med arbetet.
Text och foton här.
Jerusaelm Post skriver mera.

En fransk domstol har belutat att France2 TV måste lämna ut hela videoinspelningen (oklippt) av dödskjutningen av den 12- åriga Mohammed al-Dura år 2000. Det finns de som tror att händelseförloppet var arrangerat. Kameramannen som filmade händelsen har tid på sig till 14 november att lämna in filmen, ny domstolsbehandlig blir i februari.

Inga kommentarer: