söndag 2 september 2007

Israel - Palestina konferens i EU parlamentet

I EU parlamentet hölls senaste vecka en konferens som väckte starka käslor.De flesta EU parlamentarikerna tog avstånd från konferensen, men det fanns också de som deltog.
Konferensens namn var UNITED NATIONS INTERNATIONAL CONFERENCE OF CIVIL SOCIETY IN SUPPORT OF ISRAELI-PALESTINIAN PEACE.
Tyvärr handlade det inte om fred utan det var ännu en konferens där Israel ensidigt svartmålades och utpekades som skyldig till konflikten.

I fredags publicerade sju medlemmar av EU parlamentet ett brev i International Herald Tribune där de säger att konferensen är anti-israelisk och sprider palestinsk propaganda. De skriver att de är chockade över att konferensen får hållas i EU parlamentet och att detta skadar EU:s trovärdighet.
Dr. Shimon Samuels, på Simon Wiesenthal Centret i Paris, sade att konferensen gick ut på att fundera ut hur man bäst skulle skada den judiska staten.

- Konferensen uppmanade omvärlden till bojkott och sanktioner mot Israel.
- Vidare framfördes som förhandsvillkor för en rättvis lösning, att "Israel måste upphöra med sina brott bl.a de blodiga och sadistiska aktionerna i Gaza och grymheter på västbanken." (Tydligen glömde man bort att det i striderna mellan Fatah och Hamas förekom grymheter, som enligt palestinierna själva, Israel aldrig skulle göra sig skyldiga till)
- Israel måste också erkänna Hamas (Man vänder på Kvartettens krav att Hamas måste erkänna Israel.

Den palestinska avdelningen i FN som inte gör mycket mer än producerar dokument som fördömer Israel kostar organisationen miljoner dollar årligen bl.a har möten de senaste sex månaderna ordnats i Doha, Rom, Pretoria, och New York.


Jerusalem Posts rapport här.


United Nations Information System on the Question of Palestine: rapport från mötet här.


Artikeln "UN Palestinian Conference at European Parliament is "Wolf in Sheep's Clothing" här.

Inga kommentarer: