onsdag 19 december 2007

Katolsk patriark godkänner inte judisk stat

Den latinske patriarken i Jerusalem, (hög katolsk ämbetsman) Michel Sabbah, kräver att Israel överger målsättningen att vara en judisk stat," istället borde den vara en normal stat för kristna, muslimer och judar.Landet kan inte vara till endast för en del.
Om det finns en stat för en religion, kommer de andra religionerna naturligt att diskrimineras."
Sabbah sa också att det är Israels sak att skapa fred,"vill Israel ha fred blir det fred".
Sabbah representerar den katolska kyrkan och därmed Vatikanstaten, kräver han måntro att Vatikanstaten skall upphöra med att vara en kristen katolsk stat?
Med lite historiekunskap skulle Sabbah veta att i en stat för kristna, muslimer och judar är judarna de första som råkar ut för förföljelser och får fly ur landet.
Som representant för kyrkan kunde Sabbah peka på att enligt Biblen är landet faktiskt till speciellt för judarna, inte för kristna och muslimer.
När det sedan gäller religionsfrihet finns det inget annat land i Mellanöstern som kommer nära nivån i Israel.
Läs mera i Jerusalem Post
Läs mera i Haaretz

De senaste dagarna har den israeliska armén utfört flera lyckade operationer i Gaza för att bekämpa dem som avfyrar kassamraketer. Flera medlemmar i Islamsk jihad och Hamas har dödats men inga civila.
Den palestinske premiärministern Salaam Fayad kräver att det internationella samfundet ingriper för att stoppa detta brott mot det palestinska folket.
Tydligen tycker han att Israel bara skall tacka och ta emot när kassamraketerna kommer.
Mera i Haaretz.

Inga kommentarer: