torsdag 10 april 2008

Terroristerna gör vad de kan för att förvärra situationen i Gaza

"De kommer inte att döda mig, jag förser dem ju med bränsle," sade en av de nu döda arbetarna vid bränsleterminalen som syns på fotot.
"Det kommer inte att bli fred innan araberna älskar sina egna barn mer än de hatar judarna" har någon av de gamla israeliska ledarna sagt.
Citatet är aktuellt igen efter att palestinska terrorister från Gaza anföll en israelisk gränsstation som levererar bränsle till Gaza.
Vid anfallet dödades två arbetare.
Dagligen strömmar förnödenheter, mat, mediciner och bränsle in till Gaza via gränsövergångarna till Israel. Det hör inte till ovanligheterna att terroristerna trots detta riktar sina raketattacker mot gränsövergångarna, men gårdagens attack genomfördes av fyra palestinier som lyckades ta sig över gränsen. Målet var antagligen att kidnappa flera israeler.
Palestinierna vill gärna förmedla bilder på hur svår situationen är i Gaza och vanligtvis skyller man på Israel. Men det är inte lätt och kan inte vara speciellt motivierande att försöka hjälpa någon som gör vad de kan för att ta livet av dem som erbjuder hjälp.
Fawzi Barhoum, en Hamas talesman prisade attacken med orden heroisk och modig. Han sade att Hamas inte var ansvarig för attacken men att Hamas stöder "motstånd". (= i normalt språkbruk "terrorism")

Från bränsleterminalen som attackerades levereras varje vecka

75 400 liter bensin
800,000 liter diesel för fordon
2,2 million liters diesel för Gaza enda kraftverk (terminalen är kraftverkets enda leverantör)
2 Israeli civilians killed in attack by Gaza infiltrators
Despite proximity to Gaza, site of terror attack was unguarded
IDF warns of more kidnap attempts

Inga kommentarer: