söndag 14 februari 2010

IDF grep Hamasterrorister

En av Hamas ledare Khaled Mashaal säger i en intervju att om ett nytt krig med Israel bryter ut kommer det att bli ett stort krig i hela regionen.
Mashaal säger ändå att Hamas inte är intresserad av något nytt krig eller av nya blodsutgjutelser.
'Next war with Israel will be regional'
De orden motsägs av att det i Israel för några dagar sedan avslöjades att IDF i december lyckades gripa fem Hamasmedlemmar som försökte ta sig in i Israel fån Egypten. De var utrustade med vapen och hade till uppgift att utföra terrorattacker i Israel och kidnappa en israelisk soldat.
IDF foils plan to kidnap soldier

En av Abbas närmaste medarbetare, Rafik Husseini, har avstängts från sin tjänst efter en sexskandal. Det är avslöjanden från Fahmi Shabaneh, tidigare chefen för anti-korruptionsavdelningen inom de palestinska myndigheterna som nu chockar palestinierna.
Bakgrundsfakta:PA utfärdar arresteringsorder på kritiker

Abbas aide faces calls to resign
Abbas aide suspended over sex scandal

En palestinsk man försökte i fredags knivhugga en israelisk soldat i Hebron. Mannen misslyckades i sitt uppsåt och sköts av israeliska soldater och dog på väg till sjukhus i Israel.
Hebron: IDF foils stabbing attempt

Den palestinske premiärministern Salam Fayyad hedrade idag den döde palestinierns familj med ett besök, rapporterar de palestinska myndigheternas officiella dagstidning på första sidan. Tidningen ger också hederstiteln Shahid (martyr) till knivmannen.
PA Prime Minister honors dead terroristwith condolence visit

Inga kommentarer: