söndag 28 mars 2010

Faraos varning

På måndag kväll inleds det judiska pesachfirandet (påsk). Det är Israels folks räddning från slaveriet i Egypten som man firar.Man kommer ihåg det första påskalammet vars blod räddade från dödsängeln och vars kött gav kraft för att påbörja vandringen mot det utlovade landet.
Det var Gud själv som genom tecken och under räddade sitt folk och tog dem till sina i enlighet med löftena till förfäderna Abraham , Isak och Jakob. Det var Gud själv som ledde sitt folk till det land han hade lovat att ge dem.
Farao som satte sig upp mot Gud drog ett hårt straff över sig och sitt folk.

Idag finns det en sak som alla världens ledare och nationer är överens om. Nämligen att judarna inte har rätt att bosätta sig i det land som Gud har utvalt och gett åt dem. Världen har fått se tecken och under. Judarnas återvändande till landet och en egen stat var en omöjlig tanke för lite över hundra år sedan, ändå finns det ett blomstrande Israel idag. Att den lilla staten överlevt trots hat och fiendskap från de kringliggande staterna är ett under.
Trots att detta hänt väljer världens nationer att trotsa Gud. De har likt Farao förhärdat sina hjärtan.Detta trots mot Gud av en gemensam front av världens nationer kommer att få ödesdigra konsekvenser.Inte i första hand för Israel utan för de andra nationerna.
Farao och Egypten får här vara en förebild till vad som väntar dem som förhärdar sina hjärtan och strider mot Gud.
Hag Sameah
Daniel

Inga kommentarer: