söndag 1 april 2012

De Palestinska myndigheterna bryter mot mänskliga rättigheter

De Palestinska myndigheterna tål inte att bli kritiserade av journalister.
Det senaste exemplet på detta är Ismat Abdel Khaleq som arresterats efter att ha kritiserat de palestinska ledarna på Facebook.Nu anklagas hon för  förtal.
Under de senaste åren har även tre andra journalister arresterats på grund av sina åsikter som de delgett läsarna på Facebook.(Rami Samara, Wafa; Mamdouh Hamamreh  Al-Quds TV; och George Canawati, Bethlehem 2000 Radio).
Senaste vecka arresterades också journalisten  Youssef Al-Shayeb eftersom han påstod att det förekom korruption bland de palestinska diplomaterna i Frankrike.
Det märkliga är att samtidigt som de Palestinska myndigheterna öppet bryter mot de mänskliga rättigheterna fortsätter främst EU att pumpa in pengar i den palestinska ekonomin utan att effektivt se till att pengarna också skulle påverka situationen som gäller mänskliga rättigheter i en positiv riktning.

Läs mera här:

PA steps up crackdown on journalists 

"Journalist and blogger Ismat Abdel Khaleq imprisoned, held in solitary confinement after posting on Facebook"

 PA: Write only nice things about your leaders on Facebook
 "Palestinian Authority security forces monitor social media giant; say criticism should be directed against Israel."

Den palestinska myndigheten är ansvarigt för de grövsta brotten mot mänskliga rättigheter gentemot det palestinska folket
Detta kom fram vid ett seminarium som European Coalition for Israel höll i EU-parlamentet senaste vecka.
Följande text är ett pressmeddelande från ECI.



Bryssel 22 mars 2012 - Det palestinska folket bör visas större respekt  och iakttagande av mänskliga rättigheter i högre grad än nu. Detta var konklusionen av ett ECI-seminarium i EU-parlamentet torsdagen den 22.3 .2012, där representanten för Jerusalems Institut för rättvisa Calev Myers föreläste om ”Palestiniernas ansvar för brott mot mänskliga rättigheter i Gasa och Västbanken”.
I sin 35-sidiga rapport som presenterades i Bryssel samma dag, kom han till slutsatsen att den palestinska myndigheten (PM) , inte Israels regering, bär det största ansvaret för brotten mot mänskliga rättigheter mot det palestinska folket. Vidare kritiserade han grannländerna Jordanien, Libanon och Syrien för att totalt ignorera den palestinska befolkningens rättigheter inom sina länder.
.
- Han sade vidare: ”De palestinska flyktingarna i dessa grannstater borde inte behandlas som andra klassens medborgare utan helt integreras i samhället och ges samma rättigheter som andra medborgare."
Myers kritiserade också den palestinska myndigheten för att  inte ha upprättat oavhängiga domstolar och infört åsikts- och pressfrihet. Han frågade sig varför Europaparlamentet fortsätter att stöda den palestinska myndigheten trots avsaknaden av demokratiska reformer och grundläggande mänskliga fri- och rättigheter.
Från en internationell givarkonferens föregående dag i Bryssel , rapporterades att 7 mrd $ (4,9 mrd €) har investerats i Västbanken och Gasaremsan sedan terroristorganisationen Hamas tog över i Gasa 2007 trots en vädjan från det internationella samfundet att inte understöda Hamas. Samma konferens önskade ytterligare ge 1 mrd $ (700 milj €) till den palestinska myndigheten under 2012. EU är den största donatorn till PM.
Myers medgav att det finns extremister på båda sidor, men den israeliska regeringen tar fullt ansvar för sina egna extremisters handlingar och förutsätter att PA gör detsamma. Han fortsatte:
” När palestinier i samband med rapporten tillfrågades  var de helst ville bo – i en självständig palestinsk stat eller i Israel – valde de  Israel , den enda verkligt demokratiska staten i regionen” . Det finns de som hellre ser ett etablerande av en islamsk palestinsk stat utan rättigheter för kvinnor eller minoriteter, än ett krav på verkliga demokratiska reformer.
Vid seminariet överräckte Myers hela rapporten till seminariets värd MEP Hannu Takkula, som lovade delge den till nyckelpersoner i Europaparlamentet.
ECIs direktor Tomas Sandell påminde auditoriet om att så tidigt som 2005 hade man gjort Europaparlamentet uppmärksamt på den utbredda korruptionen inom PM och om brotten mot de mänskliga rättigheterna,  men att parlamentsdelegaterna vaknade upp först när  Hamas kom till makten i januari 2006.
"Grundadet av en palestinsk stat är en process utan återvändo. EU bör driva på en politisk reform av PM nu, för att främja fredsprocessen. Utan demokrati och och respekt för mänskliga rättigheter är en tvåstatslösning omöjlig" avslutade Sandell.
Seminariet var organiserat av the European Coalition for Israel i samarbete med Jerusalems Institut för Rättvisa. Seminarievärd  var MEP Hannu Takkula, medlem av den liberala ALDE gruppen inom EU.

Inga kommentarer: