fredag 5 oktober 2007

Israels existens en förolämpning enligt Ahmadinejad

Jerusalemdagen (Al-Quds dagen) firades idag bl.a. i Iran, där miljoner mänskor protesterade mot att Israel kontrollerar Jerusalem. President Ahmadinejad sade om Israel: "Skapandet, den fortsatta existensen och det obegränsade stödet (från väst) för denna regim är en förolämpning av mänsklig värdighet."
I demonstrationstågen hörde man människorna ropa "Död år Amerika" och "Död åt Israel".
Ayatollah Mahould Hashemi Shahroudi,chefen för rättsväsendet i Iran, sa att "demonstrationerna var en god start på förintelsen av sionistregimen". Läs mera.

Striderna mellan Fatah och Hamas fortsätter i Gaza. Hamas anklagar Fatah för att stå bakom åtminstone 14 attacker mot Hamas under de senaste två veckorna. Hamas uppger att i tisdags dog tre Fatahmän i en så kallad arbetsolycka, en bomb exploderade för tidigt. Fatah å sin sida säger att männen dog när Hamas avfyrade en raket mot deras fordon.
I tordags skadades tre Hamas polismän när en bomb detonerade nära deras fordon.Läs mera.

PMW rapporterar om en artikel i Al Quds, (Aug. 28) där Dr. Hamza Dhib Mustafa, religiös ledare i de Palestinska myndigheterna och tillsatt av Abbas i augusti 2006, skriver om muslimernas överlägsenhet.
"Muslimerna och deras samhällen är mer utvecklade och mer storslagna än väst och deras samhällen..." Muslimerna är världens herrar, ledare och lärare..."
Europa och väst skulle aldrig ha kunnat skriva deklarationen om de mänskliga rättigheterna 1948 om de inte influerats av den islamska kulturen där principerna fanns redan 1400 år tidigare, skriver han vidare. Läs mera.

Inga kommentarer: