fredag 26 juni 2015

Palestiniernas verkliga strategi

Av Khaled Abu Toameh:Palestiniernas verkliga strategi
"...Kort innan den israeliske mannen sköts till döds på Västbanken avslöjade den palestinske chefsförhandlaren Saeb Erekat sin plan på att samla hela världen mot Israel så att landet ska tvingas kapitulera för Palestinska myndighetens krav, framförallt kravet på ett totalt tillbakadragande till de gränser som gällde fram till 1967.
Erekats plan kräver ett mycket nära samarbete med EU-länder och medlemmar i FNs Säkerhetsråd, för att öka pressen på Israel att gå med på de palestinska kraven. Det kräver också att man skaffar sig internationellt stöd för erkännandet av den palestinska staten och att bana väg för landets anslutning till olika internationella organisationer och konventioner.
I denna plan varnar Erekat för att godkänna någon av Säkerhetsrådets resolutioner som erkänner Israel som en judisk stat, eller erbjuda eftergifter för flyktingarnas "rätt att återvända". Han upprepar också Palestinska myndighetens avfärdande av tanken på markbyten mellan den framtida palestinska staten och Israel. Dessutom understryker Erekat sitt motstånd mot tankarna på en demilitariserad palestinsk stat eller på att ge upp någon del av Jerusalem..."


Inga kommentarer: