måndag 7 december 2015

En svårt skadad i knivattack

En israelisk man skadades svårt i en knivattack i Hebron i dag. Den palestinska mannen som utförde attacken sköts av polisen.
Israeli civilian in critical condition after terrorist stabbing in Hebron 

Svenska politiker skapar rubriker och väcker starka reaktioner i Israel med sina underliga uttalanden.
Senaste vecka var det utrikesminister Wallström som för andra gången på kort tid gjorde bort sig genom att påstå att dödandet av de palestinska terroristerna som utfört de senaste månadernas terrorattacker var  utomrättsliga avrättningar. Som jämförelse kan nämnas att inga sådana anklagelser har riktats mot poliserna som eliminerade mördaren i Trollhättan.
Idag var det statsminister Stefan Löfvens tur, han uppgav  i en intervju att knivhuggningarna i Israel inte kan anses vara terroristattacker. Senare försökte han likt Wallström bortförklara sina uttalanden.
Swedish PM flip-flops Palestinian terror question 

Löfven ändrar sig om terrorism

"När jag i debatten påpekade att israelisk polis hanterar knivattackerna utifrån samma princip som svensk polis gjorde i skoldådet i Trollhättan, genom att skjuta mot kroppen för att snabbt stoppa gärningsmannen, skakade utrikesministern flera gånger på huvudet. Det var när Wallström svarade på det som han sa att responsen inte får bli utomrättsliga avrättningarna.
Vi har i trekvart debatterat bara Israel och Palestina, hon har precis skakat på huvudet åt mitt påstående om hur israelisk polis hanterar knivattackerna, och tar sedan upp utomrättsliga avrättningar. Man får vara bra enögd om man tror att det inte handlar om Israel."

Inga kommentarer: