torsdag 26 maj 2016

Extremism och instabilitet i Mellanöstern

I lokaltidningen Österbottens Tidning kan man i dag läsa en FNB-AFP notis om Avigdor Libermans utnämning till försvarsminister. Citat: " - Den här regeringen innebär ett verkligt hot om instabilitet och extremism i regionen, sade den palestinske chefsförhandlaren Saeb Erekat"

Erekat är nu inte rätt person att kommentera Israels demokratiskt valda regerings sammansättning för läsarna i Österbotten.
Saeb Erekat är själv en av ledarna inom Fatah och de palestinska myndigheterna och de står verkligen för instabilitet och extremism.
Några exempel:

De palestinska myndigheternas media hedrade för några dagar sedan hjälten och "martyren"  Bashar Masalha på hans begravning. Han mördade den amerikanska turisten Taylor Force den åttonde mars i år och skadade 11 personer. Bashar sköts av polisen.
Official PA media glorifies murderer of US tourist, Taylor Force

I palestinska skolor lärs barnen att hata Israel och judar, man till och med uppför skolpjäser där barn avrättar israeliska soldater (Al-Surra Elementary School, south of Hebron).
PA schools use plays to teach murder and hate

I dag den 26 maj höll Fatah en tillställning för att fira minnet av "martyren" Ayyat Al-Akhras. Hon var den yngsta palestinska självmordsbombaren, 17 år, när hon sprängde sig själv i luften, dödade två och skadade 28 personer i mars 2002.
Fatah event today to "honor" suicide bomber

Om Liberman med sin frispråkighet skall betraktas som ett hot mot stabiliteten i området och extrem hur skall man då beskriva de palestinska ledarna som gång på gång hedrar mördare som hjältar och martyrer?
Svaret är att media i väst aldrig beskriver dessa. Man är bara tyst.
Inga kommentarer: