tisdag 24 maj 2016

Netayahu: Nej till internationell fredskonferens - Ja till direkta förhandlingar

Frankrikes premiärminister Manuel Valls är i Israel. Han har träffat premiärminister Netanyahu och skall senare träffa de palestinska ledarna. Orsaken till besöket är den franska "fredsplanen" och den konferens som skall hållas i Paris inom kort för att försöka få i gång fredsförhandlingarna mellan Israel och palestinierna. Varken Israel eller palestinierna är inbjudna till konferensen.
Israel ser inget gott i konferensen, det är bara ytterligare ett sätt för palestinierna att undvika direkta förhandlingar.
Netanyahu sa rakt ut att istället för konferensen borde Frankrike satsa på att få palestinierna till förhandlingsbordet tillsammans Israel.Netanyahu sa sig vara redo att möta Abbas så fort som möjligt. Ett fredsavtal måste förhandlas fram av parterna i konflikten, det behövs ingen internationell konferens till det.

Netanyahu to French PM: Hold direct Israeli-Palestinian talks in Paris without preconditions

Palestinierna förkastade genast Netanyahus förslag:"Direkta förhandlingar har visat sig vara fruktlösa. Varför upprepa samma misstag?"
Palestiniernas sätter sitt hopp till att omvärlden skall diktera villkoren för Israel och att de inte skall behöva kompromissa överhuvudtaget.
Men det kommer aldrig att lyckas.Israel kommer aldrig att gå med på palestiniernas alla krav. Vill de ha fred med Israel (vilket jag betvivlar) finns det ingen annan väg än direkta förhandlingar.

Palestinians reject Netanyahu’s call for direct Paris talks

Inga kommentarer: