söndag 15 mars 2009

Hamas och Hizzbollah:Vi kommer aldrig att erkänna Israel

Hamas och Fatah verkar ha stora svårigheter att komma överens om att bilda en gemensam regering,trots starka påtryckningar från Egypten
Osama Hamdan, Hamas representant i Libanon, säger att Hamas aldrig kommer att erkänna Israels rätt att existera eller överenskommelserna mellan PLO och Israel. Detta är krav som omvärlden har ställt på Hamas för organisationen skall accepteras som förhandlingspartner.
Palestinian factions fail to find unity

I fredags talade också Hizzbollahs ledare Nasrallah klarspråk: Det libanesiska folket är kapabel att besegra Israel och förinta det, därför kommer Hizzbollah inte att erkänna Israel, inte idag, inte i morgon och inte om tusen år."
Nasrallah: We'll never recognize Israel

De palestinska myndigheternas (Fatahs) TV-sändningar är inne på samma linje.
Palestinian Media Watch rapporterar om hur en av de värsta terrorattackerna mot Israel firades i palestinsk TV. Den 11 mars 1978 dödades 37 civila när en buss kapades av palestinska terrorister.
Denna händelse firades på årsdagen i palestinsk TV och öppningsfrasen var följande:
"... one of the most important and most prominent special actions, executed by the Palestinian revolution by sea, on the coast between Haifa and Tel Aviv. This action, which was carried out by a group of heroes and led by the heroic fighter Dalal Mughrabi, had a great impact on continuing events of the Arab-Israeli conflict." [PATV (Fatah) March 11 2009]


Egentligen borde parterna inte ha några svårigheter att komma överens, målet verkar vara det samma och medlen är man också eniga om.

1 kommentar:

Anonym sa...

på Golgata fullbordade, uppfyllde Guds Son Jesus Lagen och profeterna...så käre Daniel och alla Israels och Frälsningens vänner! DET ÄR SVÅRT, SVÅRT,SVÅRT här i världens orättvisa!!!+ Men genom HERRENS ANDE Skall det allt Ske. De få orden av Jesus från Nasaret som vi har upptecknade kan ge oss en syftning som förklarar vad Kristus gjorde då skriften kan säga - "vem är så döv och blind som Herrens (lidande) tjänare"? Han är Guds Son och arbetar i den Helige Ande;Försoningens Ande - Han Jesus tar straffet under tre dagar i "Jordens sköte" och välsignar var och en som kommer till Honom genom den Helige Ande ORDET; TRON;DOPET OCH NATTVARDEN OCH DE HELIGA HANDLINGARNA.
Jag känner en man i Herren som vet att Gud vår Herre Skall göra allt vad som skrivet är och mer därtill och skall och har skickat sitt glädjebudskap så att Kristi blod blir en välsignelse för dem över vilka det ännu ropar och som vill ha dess välsignelse. Och så har det varit i tvåtusen år snart för alla Kristna och världen runt. Vi skall efter vår styrka och samvete göra vad vi kan mot världens orättvisor. Men vi kan inte förtrösta på demokratins fred, den vore snart omintet, inte på falska profetens rop utan blott på HERRENS HERRENS ANDE. Han kallar och upplyser var själ som tror att i Sanningen och Skrifterna finns vägen sanningen och LIVET: AMEN.
mvh Ulrik Fagerholm...,