fredag 3 oktober 2014

Abbas och PLO går sin egen väg

Abbas och PLO har igångsatt en trestegsplan för att få en egen stat.
Abbas har lagt fram ett resolutionsutkast till FN:s säkerhetsråd där det krävs att Israel skall dra sig tillbaka till 1967 års  linjer före november 2016.
Om säkerhetsrådet inte antar förslaget hotar Abbas med att bland annat gå till internationella domstolen för att tvinga Israel till att gå med på Abbas villkor.
Ifall inte heller det hjälper sätter man i  verket nästa hot och avbryter säkerhetssamarbetet med Israel.

De som i säkerhetsrådet röstar för PLO:s förslag röstar mot FN:s egna stadgar, artikel 80 förhindrar nämligen FN att ändra vad som lovats i stadgarna för Palestina mandatet.

Internationella avtal ger också judarna rätt till de områden som palestinierna säger sig vilja upprätta en egen stat på. Det betyder att ifall internationella domstolen inte ger efter för politiska påtryckningar har Israel inget att frukta från den.
När det gäller krigsförbrytelser är det definitivt den palestinska sidan, både Fatah och Hamas med sina attacker mot civila som gjort sig skyldiga till krigsbrott.

Att avbryta säkerhetssamarbetet med Israel slår minst lika hårt mot palestinierna själva som mot Israel.

Den enda framkomliga  vägen för palestinierna är förhandlingar och förhandlingar där de måste ge efter betydligt på sina krav.
Men det är de nuvarande PLO ledarna inte beredda på. De har varit med sedan PLO grundades och de genomsyras av andan i PLO:s stadgar där det inte ges rum för kompromisser. Det är lögner, judehat, historieförfalskning och kamp som gäller.

PLO has 3-step plan for two-state solution 


"The TV report also quoted a new series of offensive statements made against Israel by leading PA figures.
“We are the lords of the land for 3,000 years, Netanyahu can return to his Brooklyn roots,” Riyad Mansour, the Palestinian UN ambassador, said Wednesday in connection with the statehood bid."

Inga kommentarer: