måndag 27 juli 2015

Oroligheter på Tempelberget

Gårdagens oroligheter på Tempelberget i Jerusalem har delvis förklarats med att en ung judisk kvinna, Avia Morris, kallat Mohammed för ett svin efter ett besök på Tempelberget och oroligheterna skulle ha varit en reaktion på detta.
videon härunder kan man se hur den judiska kvinnan och hennes familj förföljs av muslimska kvinnor som ropar Allah Akbar och enligt en intervju i Jerusalem Post ropade de också "Itbach al-Yahud" ("döda judarna" på arabiska).
(video: http://bcove.me/eef4yut6)
Den judiska kvinnan arresterades senare av israelisk polis som anklagade henne för uppvigling till våld och för att ha förolämpat muslimerna.
De arabiska kvinnorna som förföljde den judiska familjen med sina rop finns det inga uppgifter om att skulle ha arresterats.
Tillfället när Morris yttrade orden om Mohammed lades upp på internet och många visade sitt stöd för de skrikande araberna och krävde att Morris och hennes dotter skulle dödas. Veterligen har inga av dessa heller arresterats.
Någonting är fel någonstans.

Woman who called Muhammad a pig after Temple Mount visit: I could no longer stay silent 

Jordan rails against Israel’s ‘violation’ on Temple Mount
"Hours after clashes, Hashemite Kingdom says visit by hundreds of Jews on day of mourning for destruction of temples ‘designed to ignite hostility’

... Ensuing skirmishes between police and Muslim rioters on the Temple Mount left four police officers injured. Several Arab protesters were arrested. Footage uploaded by the Israel Police of Sunday’s incident appeared to show masked Palestinian protesters throwing rocks and firing firecrackers at officers..."

 En av de arabiska representanterna i Knesset har sällat sig till dem som påstår att det aldrig har funnits något judiskt tempel på Tempelberget.

Inga kommentarer: