tisdag 15 maj 2018

Omvärldens reaktioner på upploppen vid Gazagränsen visar vilket hat det finns mot Israel

Det finns tydligen ingen vilja att förstå vad som händer vid gränsen till Gaza. Ingen bryr sig om att Hamas hänsynslöst utnyttjar civilbefolkningen för sin egna syften. Ingen bryr sig om att Hamas målsättning är att bryta igenom gränsstängslet och mörda judar. Ingen bryr sig om att man i praktiken samarbetar med Hamas när man vinklar nyheterna och utpekar Israel som skyldig. Ingen bryr sig om att alla arméer finns till för att försvara landets gränser, så också IDF. Ingen bryr sig om något annat än att få utpeka judarna som onda syndabockar.
Både politiker och nyhetsmedia visar sitt hat mot judarna och sin okunskap om förhållandena i Israel både i kommentarerna till händelserna vid gränsen till Gaza och när det gäller Israels rätt till Jerusalem som huvudstad.

T.ex Helsingin Sanomat undrar hur man skall förhålla sig till Israels seger i Eurovisions sångtävlingen. Kan man glädja sig när landet samtidigt dödar palestinska demonstranter och bombar iranska trupper i Syrien, skriver Mari Koppinen.

Oj om folk ändå kunde hålla sig till att skriva om sånt de vet något om!

Inga kommentarer: