fredag 10 april 2015

Lögn är sanning - terrorister anklagar demokratier

De palestinska ledarna både inom Fatah och Hamas har en otrolig förmåga att vända upp och ner på verkligheten.
De palestinska myndigheterna har lyckats bli medlem av Internationella brottmålsdomstolen trots att Palestina inte är en stat och i strid med tidigare överenskommelser med Israel.
Nu hotar de palestinska ledarna med att föra Israel inför domstolen för att Israel inte överfört alla de skattepengar man samlat in för palestiniernas räkning.
Till saken hör att Israel höll inne med skattepengarna som en reaktion på att palestinierna bröt mot ingångna avtal och ansökte om medlemskap i domstolen.
Israel har nu gått med på att överföra pengarna till de palestinska myndigheterna men med ett litet avdrag för att täcka en del av den enorma skuld på 2 miljarder NIS de palestinska myndigheterna har till Israeliska Elbolaget.
Abbas vägrar acceptera detta och säger att han inte tar emot någonting om han inte får allting och så hotar han med att föra saken till ICC.
Saken är absurd på fler än ett sätt men ganska typiskt för Abbas och hans kompanjoner.

Terroristorganisationen Hamas är inte sämre. En talesman för gruppen sade i dag att gruppen kan samarbeta med ICC för att föra den palestinska saken framåt. Hamas sade sig vara övertygad om seger i en juridisk konflikt med Israel.
Hamas uppmanade de palestinska myndigheterna att väcka åtal mot Israel för krigsförbrytelser på grund av bosättningarna, säkerhetsbarriären och för alla strider efter 2006, samt för angrepp på Jerusalem och de heliga platserna.
De här orden kommer från en organisation som i sina stadgar uppmanar till mord på judar och som i sina TV-program uppmanar barn att slå ihjäl judarna.
Ord utan verklighetsförankring, utan logik men så typiskt.
Man får Orwells 1984 i tankarna.”Krig är fred. Frihet är slaveri. Okunnighet är styrka.”
Vänd upp och ner på allting! Terrorister drar demokratier inför domstol!

The PA’s audacity (Jerusalem Post)
"Rancor sometimes produces useless gestures of self-harm that are described as “cutting off your nose to spite your face.” In normal circumstances self-inflicted malice is senseless, but the Palestinian Authority follows a unique brand of logic.

Indeed, by PA criteria there could be massive propaganda advantage to cutting off its own nose and blaming Israel..."

Hamas says willing to cooperate with ICC to advance Palestinian cause  (Jerusalem Post)
"... The international community should now “isolate the criminal Zionist entity” and hold Israelis accountable for war crimes against Palestinians and their holy sites, the Islamist organization said.

Hamas called on the PA to file war crimes charges against Israel for all the fighting since 2006, the construction of settlements and the West Bank security barrier, and “assaults on holy sites, Jerusalem and Palestinian prisoners...”

Inga kommentarer: