onsdag 30 november 2016

FN firade solidaritetsdag med palestinierna

I går  (29 nov) firade FN den årligen återkommande "dagen av solidaritet med det palestinska folket".Vad jag vet hedrar inte FN någon annan folkgrupp med en liknande solidaritetsdag.
Ordförande för FN:s generalförsamling Peter Thomson hade dagen till ära en halsduk i palestinska flaggans färger med namnet Palestina kring halsen.Det hör också till FN:s årliga rutin att under dagen anta sex resolutioner som fördömer Israel. Den kanske mest bisarra resolutionen kräver att Israel skall överlåta Golan till Syrien. I dagens läge betyder det i praktiken att FN vill att invånarna på Golan skall överlåtas till mördarregimen i Syrien och de fasor som medborgarna där utsätts för.
Under den pågående generalförsamlingssessionen har Israel fördömts 20 gånger, inget annat land har fördömts fler än en gång. Det är så FN fungerar när den enligt demokratiska principer (en röst per stat) styrs av mulimvärlden plus några andra diktaturstater och västvärlden i bästa fall är tyst.
Finland och EU länderna röstade för resolutionerna eller lade ner sina röster. Det är verkligen svårt att ha något som helst förtroende för våra politiker.


Läs UN Watchs rapport och analys av resolutionerna:
 6 UN resolutions on Israel; texts ignore Jewish ties to Temple Mount, urge transfer of Golan to Syria

Inga kommentarer: