onsdag 6 februari 2013

Magneettimedia: "Vad kristna inte vet om Israel"

Varuhuskedjan Kärkkäinens reklamtidning Magneettimedia fortsätter publicera artiklar som sprider hat mot judar och Israel.
I senaste numret hade man översatt en 15 år gammal artikel från 1998 av Grace Halsell med rubriken: "Vad kristna inte vet om Israel".
(Orginalartikeln på engelska finns här:  What Christians Don’t Know About Israel
Artikeln innehåller vanligt antisemitiskt material: Judarna är onda, de styr USA och nyhetsmedierna.
Artikeln har inget nyhetsvärde (författaren berättar om sin Israelresa 1979) och förmedlar inga fakta men däremot kan den öka hatet mot Israel vilket antagligen är meningen.
Ett exempel på vad Halsell inte vet om Israel: Hon skriver:.."de ursprungliga palestinierna som bott där i 2000 år och judarna som började anlända i stora skaror efter andra världskriget..."
Faktum är att beteckningen palestinier på de arabiska palestinierna är endast några tiotal år gammal, araberna erövrade området för ca 1400 år sedan medan judarna bott där i över 3000 år.

Min motreaktion till Magneettimedias artikel:
Vad kristna bör veta om Israel
Judarna, Israels folk, är Guds ögonsten. Han älskar dem med evig kärlek, inte för att de är bättre eller större än andra folk utan för att han har utvalt dem  att vara en välsignelse för alla folk och för att vara ett redskap i hans  frälsningsplan.
Gud har lovat judarna Israels land till arvedel och han har lovat att sända Messias, Davids son, till att vara konung över Jakobs hus för evigt.
Som kristna känner vi till gamle Simeons ord om att Messias, Jesus,(Abrahams avkomma och Davids släkt) kom med frälsning och ljus till hedningarna och vi väntar på att han skall komma med frälsning och härlighet för sitt folk Israel.
Medan vi med förväntan får se fram mot att Guds skall uppfylla sina löften till sitt folk får vi be för dem och välja om vi vill välsigna och bli välsignade eller förbanna och bli förbannade.

Varuhuskedjan Kärkkäinen sprider antisemitiska budskap

Kärkkäinen fortsätter sin anti-israeliska linje

 


Inga kommentarer: