tisdag 26 januari 2016

Offret för gårdagens knivattack dog - så gör också hoppet om fred

Shlomit Krigman, den 23-åriga kvinna som skadades svårt i en knivattack i går avled av sina skador.

David Horovitz skriver i en ledare om situationen i Israel, antagligen återspeglar det han skriver ganska långt hur de flesta tänker i dagens situation.
När palestinska ungdomar som blir frustrerade t. ex. på sina föräldrar går ut och dödar första jude de träffar på finns det inga förutsättningar för att bilda en palestinsk stat.
Den uppvigling eller hjärntvätt som den palestinska befolkningen utsatts för av sina ledare i media, skolor och moskéer har lett till att det inte på länge kommer att finnas förutsättningar för en fredlig samexistens mellan judar och palestinska araber. På det personliga planet finns det naturligtvis personer som går över gränserna men det finns inget förtroende mellan befolkningsgrupperna.
På lång sikt är det enda som kan ändra på detta att uppviglingen och hatet på den palestinska sidan upphör och man erkänner att judarna har rätt till sin egen stat där det judiska folket har bott sedan urminnes tider.
För tillfället finns det inga tecken på något sådant från den palestinska sidan och även om den 80- åriga Abbas på sätt eller annat skulle försvinna från sin ledarposition syns inga hoppingivande efterträdare till.
Läs mera:
Stop the incitement, stop the killing
Op-ed: Relentless Palestinian extremism has now even managed to persuade the center-left opposition that Israeli readiness for compromise is insufficient. What’s needed is a unified effort to stop the Palestinians filling their people’s heads with murderous hostility

Inga kommentarer: