måndag 21 mars 2016

Fem fördömande resolutioner mot Israel diskuteras vid FN:s mänskorättsråds möte

FN:s råd för mänskliga rättigheter (UNHRC) är kanske det FN organ som misslyckats värst med sin uppgift.
Rådet borde bevaka de mänskliga rättigheterna men den koncentrerar sig på att fördöma Israel och är oförmögen att göra något åt situationen i de länder där situationen är värst. Ofta på grund av att just de länderna sitter och bestämmer i rådet.
Nu föreslås det bland annat att alla länder skall bojkotta de judiska bosättningarna som befinner sig på fel sida om vapenstilleståndslinjen från 1949 och en lista skall göras upp på alla bolag som handlar med dem.
När man läser resolutionsutkasten talas det hela tiden om "ockuperat palestinskt område" men Israel har aldrig ockuperat något palestinskt område. Det område Israel tog i besittning 1967 tog man från Jordanien och Egypten och dessa länder hade olagligt ockuperat dessa områden som enligt internationella överenskommelser getts till judarna för att där återupprätta sin nationalstat.

Förutom att Israels alltid finns på UNHRC:s agenda under en speciell punkt har rådet naturligtvis också en permanent observatör som skall rapportera om Israels "brott" mot palestinierna.
En ny observatör skall väljas denna vecka.Den som ligger bäst till, Penny Green, är en Israelhatare som förespråkar en total bojkott av Israel och stöder Hamas.
Ahead of Thursday vote, UN Watch vying to block anti-Israel Penny Green from key post

Mandate to
Discriminate

WATCH LIVE: UNHRC debates boycotting Israeli settlements

UN Human Rights Council circulates 5 anti-Israel resolutions before vote next week

Inga kommentarer: