tisdag 18 juli 2017

För somliga är det alltid Israels fel

Reaktionerna på senaste fredags terrorattack i Jerusalem visar åter en gång att somliga  alltid ger Israel skulden oberoende av vad som händer.
Tre israeliska muslimska araber utförde terrorattacken. De kom utrusande från moskéområdet på Tempelberget och dödade med skjutvapen två israeliska poliser.
Som följd av terrorattacken stängde Israel Tempelberget för besökare och genomsökte området efter vapen. Efter snabbt slutförda undersökningar på området öppnades området igen på söndagen. En följd av terrorattacken är också att israeliska myndigheter satt upp metalldetektorer vid portarna till området för att öka säkerheten. Terroristerna hade ju lyckats få vapen med sig in på området.

Mahmoud Abbas Fatahparti har regerat med att i protest mot säkerhetsarrangemangen utlysa en "vredens dag" och uppmanat till protester mot Israel.
Här har vi alltså araber som dödar israeliska poliser, Israel förbättrar säkerhetsarrangemangen och araberna utlyser "vredens dag".
En naturlig reaktion skulle ha varit om man i Israel skulle ha utlyst en dag av protester mot dem som stöder terroristerna. Men här är det tvärtom och det visar på något som man allt som oftast kan se i konflikten mellan Israel och araberna/palestinierna. Palestinierna saknar förmåga att se sina egna fel: De utför terrorattacker, Israel försvarar sig, det är Israel som gör fel.

De muslimska religiösa ledarna i Jerusalem har inte heller gjort något för att lugna ner stämningarna utan istället har också de uppmanat till och deltagit i protester. Demonstrationer har det varit i Jerusalem och flera personer har skadats i sammandrabbningar med israelisk polis.
Metalldetektorerna är inte något egentligt problem, muslimerna måste också gå genom detektorer när de besöker Mecka (om inte direkt vid de heliga platserna så på vägen dit), men de är en användbar orsak till att lyfta fram budskapet att "Al-Aqsa moskén är i fara" och därmed skapa oroligheter. Ett budskap som använts i snart 100 år.

En talesman för Turkiets regering reagerade på Israels tvådagars stängning av Tempelberget med att anklaga Israel för att göra sig skyldig till  brott mot mänskligheten och bryta mot religionsfriheten.
Nå, ett uttalande om mänskliga rättigheter från Turkiet är inte värd någonting men uttalandet visar ändå vad ledningen i Turkiet går för.


Dozens hurt in riots over new Temple Mount security checks

Fatah calls for ‘Day of Rage’ amid new Temple Mount security in wake of attack

Turkey says Israel’s 2-day closure of Temple Mount after attack was ‘crime against humanity’

ANALYSIS: THE CAMPAIGN TO EXPLOIT JERUSALEM TERROR AND FAN NEW ROUND OF VIOLENCE

IF TEMPLE MOUNT SECURITY MEASURES REMAIN, 'WE WILL SEE AN EXPLOSION'

Inga kommentarer: