måndag 24 juli 2017

Kris i Amman efter attack mot vakt på israeliska ambassaden

I går sköts två raketer från Gaza mot Israel, ingen skadades av raketerna.
I dag på morgonen knivhöggs en man i Petah Tikva av en palestinier som befann sig illegalt i Israel. Jag gjorde det för Al-Aqsa påstås han ha sagt vid attacken. Samma förklaring gav mannen som knivhögg tre judar till döds senaste sabbat. Båda attackerna verkar alltså ha motiverats av de palestinska ledarnas propaganda som säger att Al Aqsa moskén är i fara.

Dagens stora kris är ändå situationen i Amman, Jordanien. En israelisk säkerhetsvakt sköt i söndags ihjäl två personer på ambassadområdet i Amman efter att han blivit överfallen.
Nu låter inte Jordanien den skadade säkerhetsvakten återvända till Israel vilket Israel kräver att han skall få göra.
Förhandlingar förs nu på hög nivå mellan Israel och Jordanien för att lösa krisen. Jordanien försöker antagligen utnyttja situationen för att utöva utpressning mot Israel angående situationen med metalldetektorerna vid Tempelberget.
Jordanien har skarpt kritiserat Israels agerande och samtidigt har parlamentet hedrat de terrorister som utförde terrorattacken från Tempelberget.
I demonstrationer mot Israel i Jordanien för ett par dagar sedan kunde man höra folket ropa: "Hur vackert är det inte att döda soldater från Jerusalem".

IDF STRIKES HAMAS IN GAZA AFTER TWO ROCKETS STRIKE ISRAEL ON SUNDAY

PALESTINIAN TERRORIST FROM WEST BANK STABS ARAB-ISRAELI IN PETAH TIKVA

Shin Bet chief visits Jordan in bid to defuse crisis

ISRAELI DELEGATION LOCKED DOWN IN AMMAN EMBASSY AFTER STABBING ATTACK

Inga kommentarer: