torsdag 5 april 2018

Förberedelser för nästa sammandrabbning vid Gazagränsen är i gång

Inför morgondagens planerade protester/upplopp vid Gaza gränsen har palestinierna som mål att samla ihop 10.000 gamla däck som skall brännas för att försämra sikten för de israeliska soldaterna som skall bevaka gränsen.
Från israelisk sida varnar man för att däckbränningen kommer att förorsaka allvarliga luftföroreningar i området. Risken för att odlingar i närheten av gränsen fattar eld är också stor.
Brinnande däck har använts och kommer säkert också att användas till att försöka skada och riva gränsstängslet.
Israel warns of dire pollution as Gazans amass tires to torch at protest

The Palestinian Information Center, en nyheteswebbplats som står Hamas nära har blivit till åtlöje efter att den rapporterat att en fransk läkare kommit till Gaza för att hjälpa palestinierna. Fotot på läkaren visar  skådespelaren Katherine Heigl från TV-serien  “Grey’s Anatomy” där hon spelat läkare.
Palestinian site mocked for reporting TV doctor coming to aid Gazans

FN sändebudet för Mellanöstern Nickolay Mladenov  uppmanar de israeliska styrkorna att visa maximal återhållsamhet vid fredagens protester. Protesterna bör får fortsätta på ett fredligt sätt säger han. Problemet är att protesterna inte är tänkta att vara fredliga men FN kan ju ägna sig åt önsketänkande.
UN expresses concern as Israel, Gaza gird for fresh Friday violence

Hamas har betalat ersättning till dem som skadats i protesterna vid gränsen den senaste veckan. Även familjer till dem som dödats har fått ekonomisk ersättning enligt en rapport på Hamas officiella webbsida.
AHEAD OF FRESH STANDOFF, HAMAS REVEALS PAYOUTS TO INJURED PROTESTERS


Israels FN-ambassadör Danny Danon har skrivit ett brev till FN:s säkerhetsråd där han uppmanar rådet att försöka förmå de palestinska ledarna att sätta stopp för de planerade upploppen.
DANON ASKS U.N. TO HELP PUT AN END TO PLANNED ‘RIOTS’ ON GAZA BORDER

Exposed: More Palestinian ‘Victims’ Identified as Terror Org Members
Who are the victims of the March of Return?
15 av 19 har kopplingar till militanta organisationer.

Inga kommentarer: